Annonce
Fredericia

DF beklager unødig uro af sparekatalog - men fik sat flueben ved ønsker

En veteranpolitik og nedsættelse af et veteranudvalget er DF-forslag, som har stået højt på partiets prioriteringsliste. Nu bliver begge dele gennemført. Partiet er meget tilfreds med at stort set alle ønsker i budgetforhandlingerne er blevet imødekommet. Arkivfoto
Mulighedskataloget var på flere punkter ikke gennemtænkt og gjorde både medarbejdere og pårørende unødvendigt urolige, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, efter budgettet er i hus. Kataloget var i spil, indtil høringsvarene begyndte at rulle ind, og blev så et inspirationskatalog.

Fredericia: Dansk Folkeparti kan sætte flueben ved alle de ønsker, de gik til forhandling med til de afsluttende runder om budgettet. Det må Susanne Eilersen tilfreds konstatere efter en proces, som både kalder på gode og trælse oplevelser.

- Vi kan kun være tilfredse, for borgmesteren havde lyttet til vores ønsker og fået stort set det hele med. Der er stadig en række store områder, som vi skal have gennemarbejdet, efter budgettet er vedtaget, men vi fik det hele, siger Susanne Eilersen.

Embedsværket havde leveret et katalog af sparemuligheder, som DF fra starten havde svært ved at kapere.

- Det var nærmest umuligt at se konsekvenserne helt præcist af de mange forslag, der var med. Der var ting med, som vi tidligere har afvist som sparemuligheder, fordi det var imod lovgivningen. Det skabte unødvendig uro for de pårørende. Der var forslag så specifikke, at man ikke var i tvivl om, hvilken medarbejder der var tale om. Det var ikke rimeligt, siger Susanne Eilersen.

Annonce

Der var ting med, som vi tidligere har afvist som sparemuligheder, fordi det var imod lovgivningen. Det skabte unødvendig uro for de pårørende. Der var forslag så specifikke, at man ikke var i tvivl om, hvilken medarbejder der var tale om. Det var ikke rimeligt.

Susanne Eilersen (DF)

Katalog til inspiration

Kataloget fik da også en ny karakter, da partiet mødte ind til forhandlinger med borgmesteren efter høringsvarene var strømmet ind.

- Det blev i stedet et inspirationskatalog, og derfra havde vi en god proces. Vi blev lyttet til og imødekommet, og resultatet viser, at vi fik stort set alt det med, som vi havde ønsket. Lige fra veteranpolitik til omlægning af Ungdommens Hus fra kulturtilbud til pædagogisk tilbud, siger Susanne Eilersen.

Der mangler nu kun en formel vedtagelse af budgettet i byrådssalen, og så skal man beslutningerne udmøntes.

- Vi fik blandt andet sikret, at vi kan få færdiggjort sundhedshuset, og så fik vi fjernet den gæld, der på bare et år har vist sig på social- og handicapområdet. Vi skal et spadestik dybere ned i årsagen til, at det er sket, så vi ikke risikerer at stå der igen, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce