Annonce
Fredericia

DF har budgetønsker klar: Behov for nyt plejehjem og ny skolestruktur

Susanne Eilersen og Inger Nielsen DF bød mandag velkommen til et pressemøde hos DF. Foto: Søren Gylling
Dansk Folkeparti ønsker en forbedret klippekort-ordning for ældre og planlægning af et nyt plejehjem. Desuden ønsker partiet en ændring af skolestrukturen og vil fortsat afsætte millioner til teater.
Annonce

Fredericia: Ældre, handicappede og børn var i fokus, da Dansk Folkeparti mandag formiddag holdt pressemøde i Meldahls Rådhus.

Vandflasker, mikrofoner og håndsprit stod på bordet i Herredets Tingstue, da byrådsmedlemmerne Susanne Eilersen og Inger Nielsen fremlagde en bred vifte af ønsker på et pressemøde. Op til de kommende budgetforhandlinger mener DF, at en god kommunal økonomi giver mulighed for bedre ældrepleje.

- Tidspunktet for planlægningen af et nyt plejehjem er kommet. Ventelisten er stor, og om fem år er der 150 borgere flere, som er over 80 år. Vi skal have skrevet et nyt plejehjem ind i  aftalen, sagde Susanne Eilersen, som også fremlagde flere andre DF-initiativer.

Partiet ønsker at bruge to millioner kroner på en ny klippekort-ordning i Fredericia, hvor ældre frit kan vælge at bruge en halv times hjælp til et formål, de selv ønsker. Klippekort-ordningen udfasede kommunen ellers for nogle år siden, efter at den var indført af den borgerlige regering i 2017.


Vi vil ændre skolestrukturen. Vi vil gerne have mindre klasser og mere politisk indflydelse. Trivslen er faldet på skolerne, og vi har set under corona-perioden, at der har været succes med mindre grupper.

Inger Nielsen, byrådsmedlem (DF)


- Vi har lagt det ud til åben diskussion, hvordan en Fredericia-ordning skal være. Det var et lidt for snævert segment dengang, og derfor var der ikke så mange, der bød sig til. I samarbejde med seniorrådet vil vi gerne finde en ordning, hvor også borgere, der er lidt mere friske, kan bruge klippekortet, sagde Susanne Eilersen.

Annonce

Flere pædagoger til handicappede

På handicapområdet vil Dansk Folkeparti styrke opgangsfællesskaberne. Der er brug for flere bofællesskaber med pædagogisk støtte.

- Vi har for mange borgere, som ikke er aktiverede, og som bare sidder derhjemme for sig selv. Det skal vi have gjort noget ved, sagde Susanne Eilersen.

Også på børne- og skoleområdet er DF klar med idéer. Partiet er – som tidligere nævnt – klar til at bruge 10-12 millioner årligt på ekstra rengøring på skoler og institutioner. Det har ifølge Inger Nielsen spillet positivt ind på sygefraværet, og der er en anden positiv effekt.

- Det gavner også beskæftigelsen. Vi har fået nogle i job på den måde, og det er meget bedre end et jobafklaringsforløb, sagde Inger Nielsen.

Det foreslår DF også

Blandt de øvrige DF-forslag til budget 2021 er:

- Billigere buspriser for ældre

- Flere midler til matematik-camps i skolerne.

- En analyse af familieafdelingen.

- To millioner i frie midler til uddannelserne, der går en svær tid i møde.

Fire-seks akutpladser oprettes som enkeltstuer. Eventuelt i sundhedshuset.

Ti millioner til en café og 25 millioner kroner til nye vinduer og klimaskærme i sundhedshuset.

- Aftale om et fæstningscenter på Voss-grunden.

- Legeplads og p-pladser på Axeltorv, samtidig med at de nuværende aktiviteter bevares.

Annonce

Ny skolestruktur - og måske en ny skole

Partiet ønsker også at se på hele skolestrukturen, som tilbage i 2013 blev ændret. 14 skoler blev dengang forvandlet til fire distriktsskoler plus en specialskole.

- Vi vil ændre skolestrukturen. Vi vil gerne have mindre klasser og mere politisk indflydelse. Trivslen er faldet på skolerne, og vi har set under corona-perioden, at der har været succes med mindre grupper, sagde Inger Nielsen.

I den nuværende struktur er 0.-6. klasse og 7.-9. klasse delt på forskellige afdelinger. Den beslutning var en fejl, mener Susanne Eilersen – som selv var med til at beslutte det.

Hun ønsker at vende tilbage til en model med 0.-9. klasse på én afdeling. Desuden skal det samarbejdet mellem pædagoger og lærere bringes bedre i spil.

Idéen om en ny skole i Kanalbyen er bragt i spil, da Kirstinebjergskolen på Havepladsvej trænger til en stor renovering. Sagen har været drøftet i økonomiudvalget, og Enhedslisten foreslår en ny skole nær Den Kreative Skole i Kongensgade. Foreløbigt vil DF hverken sige ja eller nej.

- Borgmesteren må komme med et oplæg, og så vil vi forholde os til det, siger Inger Nielsen.

Forslaget giver bekymring på et par punkter for Susanne Eilersen.

- Hvis vi bruger mange penge på at anlægge en ny skole, skal det nødigt betyde, at andre skoler, som trænger til renovering, sættes i baggrunden, siger hun og tilføjer, at Kanalbyen trafikalt ikke er ideel for små cyklister.

Tanken om indskolingselever på cykel på Oldenborggade kan således give ”søvnløse nætter”, som DF’eren udtrykte det.

Annonce

Holder fast i teater-millioner

Også Fredericia Teater var på dagsordenen. Dansk Folkeparti vil fortsat afsætte 11 millioner årligt på budgettet til teatret, som i marts gik konkurs. Men der arbejdes på, at teatret skal genopstå i en ny form.

- Det er klart, vi ikke vil starte ud på samme niveau, som vi kom fra med teatret. Men vi ønsker stadig et professionelt teater i byen.

- Hvorfor vil I afsætte 11 millioner til et teater, som ikke er der?

- Penge bliver kun afsat, og de er ikke brugt. Hvis det viser sig, at projektet falder til jorden, har vi stadig pengene. Men vi vil ikke tage fra puljen, hvis det så senere forhindrer et godt projekt. Vi får kun én chance for at lave et Fredericia Teater igen, siger Susanne Eilersen.

Også på beskæftigelsesområdet ønsker DF at opprioritere. Flere ledige under coronakrisen skal betyde flere ansatte i jobcentret. DF vil afsætte syv millioner kroner på, og desuden vil partiet bruge tre millioner kroner årligt på revalidering.

En mulig besparelse kan ligge på konsulentområdet, hvor DF mener at man skal bruge kommunens egne ansatte i stedet for at købe ydelse fra eksterne konsulenter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce