Annonce
Fredericia

DF står fast - har aldrig sagt ja til institution på fodboldbane

Kommunen ejer den matrikel, hvor FfF'erne i dag har vinterbane, og som indgår i både Madsby Pigecup og klubbens årlige kræmmermarked. Dansk Folkeparti fastholder, at de aldrig har sagt ja til at bygge en institution netop på den grund. Foto: Søren Gylling
Havde Dansk Folkeparti under budgetforhandlingerne i 2020 vidst, at en ny daginstitution kunne placeres på FfF'ernes fodboldbaner, så havde de sagt nej straks. Det fastholder viceborgmester Susanne Eilersen, som aldrig har set et beslutningsforslag på placeringen.

Fredericia: Det var et ja til en daginstitution på en kommunal grund på Lumbyesvej, da Dansk Folkeparti i september 2020 satte signatur under budget 2021-24. Men bestemt ikke til, at institutionen skulle placeres, hvor FfF'erne i dag spiller fodbold.

- Vi har aldrig fået at vide, at det var på en af deres boldbaner eller den plads, de bruger til kræmmermarked. Var det indgået i forslaget, så havde vi sagt nej. Det er helt sikkert, siger Susanne Eilersen (DF).


Vi har aldrig fået at vide, at det var på en af deres boldbaner eller den plads, de bruger til kræmmermarked. Var det indgået i forslaget, så havde vi sagt nej. Det er helt sikkert.

Susanne Eilersen (DF)


Derfor holder hun fast i, at det langtfra er sikkert, at en ny daginstitution kommer til at få adresse, hvor andre partier mener, at den skal placeres.

- Da man talte om Lumbyesvej, så var det i vores optik et vidt begreb. Det kunne i princippet være nede i Madsby Legepark eller et andet sted med adresse der. Den eneste sagsbeskrivelse, vi har set i den sag, er den, vi så mandag aften på byrådsmødet. Det handlede om frigivelse af penge til projektering og nedsættelse af en styregruppe. Det har vi sagt ja til og intet mere, understreger Susanne Eilersen.

DF er i lighed med Nye Borgerlige i dag mere lune på en placering tæt på Ullerup og Fuglsang Vest-udstykningen.

Annonce

Intet beslutningsforslag

- Men da I sagde ja til budgetforliget i september, så sagde I ja til, at der kunne være en god synergi ved at placere daginstitutionen tæt på legeparken. Mener I ikke det længere?

- Jo, det kan da godt være, at det kan give mening, men om det skal være med udgangspunkt i den placering, forvaltningen har tegnet ind, er langtfra sikkert. Ud over at FfF'erne spiller fodbold der, så kan der være udfordring, at der er tale om gammel losseplads, siger Susanne Eilersen og påpeger, at hun aldrig har set et beslutningsforslag på placeringen.

Fredag er fodboldklubben kaldt til møde omkring placeringen, som vil betyde, at de mister en vinterbane.

Hvis klubben eventuelt skal kompenseres med en bane på en anden placering, vil det blive en sag for kultur- og idrætsudvalget.

- Det er ikke en sag, vi har drøftet, og umiddelbart er det heller ikke vores sag. Det er en sag, der har været behandlet i børne- og skoleudvalget, siger fungerende formand for kultur- og idrætsudvalget Christian Jørgensen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce