Annonce
Debat

DF: SV-samarbejde lyder fornuftigt, men...

Annonce

SV-samarbejde: Det er altid spændende med spekulationer om forskellige regeringssammensætninger osv. Men jeg er ret overbevist om, at det vigtigste for danskerne er hvilken politik, man vil føre.

Torsdag formiddag i denne uge af valgkampen blev domineret af statsminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om, at han egentligt godt kunne se et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet for sig på et tidspunkt. Løkke vil gerne undgå politisk kaos efter et valg, hvor han eller Mette Frederiksen som mulig statsminister vil være afhængig af yderfløjspartier, der stiller umulige ultimative krav, siger han i en ny samtalebog, som udkommer midt i valgkampen. Hans førsteprioritet er dog fortsat en borgerlig-liberal regering med ham som statsminister, siger han.

I DF tager vi godt imod udmeldingen. Vi har i flere år har talt om, at DF, Socialdemokratiet og Venstre burde finde sammen i et bredt samarbejde om at løse mange af de udfordringer, som Danmark står overfor. Men hvem der end sætter sig i spidsen for den næste regering og ligegyldigt, om SV indgår i et parløb eller ej, så ser Dansk Folkeparti sin rolle som det parti, der skal sikre en stram udlændingepolitik og en tryg og socialt retfærdig ældrepolitik.

For en afgørende forudsætning er selvfølgelig, at DF skal være en central del af samarbejdet. Det er nødvendigt for at holde den stramme udlændingepolitik på sporet. Uden DF kommer udlændingepolitikken til at sejle igen, og det vil være skidt for Danmark.

Jeg tror dog, at rigtig mange danskere ville synes det var godt med et bredt samarbejde henover den såkaldte midte, så LA ikke kan tage skattepolitikken som gidsel, mens De Radikale og Alternativet på den anden side ikke kan bestemme, hvad der skal ske med udlændingepolitikken. Min vurdering er dog, at det ikke er særligt realistisk med et decideret regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet. Der er nok ikke nogen af dem, der vil give statsministerposten fra sig, når det kommer til stykket.

Peter Skaarup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce