Annonce
Fredericia

DF vil fastholde ekstra rengøring i skoler og daginstitutioner

Der blev sat ekstra personale til at gøre rent på skoler og daginstitutioner, da børnene skulle tilbage efter corona-nedlukning. Den indsats vil DF gerne fastholde i 2021. Arkivfoto: Camilla Ahlmann-Petersen
Partierne er begyndt at se hen mod et kommende budget 2021. DF har blandt andet fokus på det, man lærte under coronakrisen. Vil bevare ekstra ansatte til rengøring i det kommende år. Det vil koste ni-ti mio. kroner.
Annonce

Fredericia: Der blev skruet op for rengøringen på skoler og institutioner i forbindelse med coronakrisen. Dansk Folkeparti vil gå ind i budgetforhandlingerne efter sommerferien med et ønske om at fastholde de ekstra rengøringsmedarbejdere i daginstitutionerne.

- Coronaen har lært os, at flere hænder og mere rengøring har haft en positiv effekt på børns trivsel og deres sundhed, så derfor vil DF fastholde de ekstra medarbejdere i vores daginstitutioner og skoler, siger Inger Nielsen (DF).

Den ekstra rengøring har fået ros fra forældrekredse, og Dansk Folkeparti mener, at rengøringstrykket skal holdes.

- Vi har ikke et videnskabeligt bevis for, at den ekstra rengøring er årsag til lavere sygefravær, men der er mange tilbagemeldinger fra både personale og forældre om, at det har været en vigtig indsats, som oveni har frigjort tid til børnene, siger hendes partifælle Susanne Eilersen.

God hygiejne og rengøring bevirker, at alle passer på, konstaterer DF, som også har ros til overs for det personale, som blev rekrutteret ind til at løse opgaven.


Coronaen har lært os, af flere hænder og mere rengøring har haft en positiv effekt på børns trivsel og deres sundhed

Inger Nielsen (DF)


- De ansatte til rengøringsopgaverne er gået til opgaven med stor lyst og iver og fortjener, at stillingerne fastholdes, siger Inger Nielsen.

Annonce

36 skal fastholdes

Der blev ansat 36 ekstra til rengøringsopgaven, da skoler og institutioner blev genåbnet. Den styrke skal fastholdes, og det vil koste i omegnen af 10 mio. kroner. Pengene til rengøringen kan eventuelt findes på skoler og institutioners vikarkonto.

- Vi ved, at der er brugt færre penge på vikarer, så det kan eventuelt være muligt at finde en del af finansieringen på den konto. Om det er en direkte følge af den ekstra rengøring er svært at sige her og nu, men hvis vi fortsætter med at holde rengøringsniveauet oppe i 2021, så vil vi få et sikrere grundlag at vurdere det på, siger Susanne Eilersen.

Når skolerne åbner efter sommerferien, vil der stadig være coronavirus, der spøger, selv om der er lagt op til, at skolerne skal fungere som før coronaen.

- Men coronaen er ikke væk, så derfor mener vi, at det er afgørende, at vi sikrer, at der kan være ekstraordinær grundig rengøring, siger Susanne Eilersen.

Den ekstra rengøring ønsker partiet fastholdt resten af året og minimum hele 2021.

- Så må vi se, hvordan situationen udvikler sig, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Fredericia

Lille teater foreslår bofællesskab: Nyt Fredericia Teater bør være to scener

Annonce