Annonce
Fredericia

DF vil skyde fem mio. kroner i familieafdeling: Lærerne skal undervise mere

Inger Nielsen og Dansk Folkeparti er klar til at flytte fem mio. kroner fra skolelærerne til socialrådgiverne i familieafdelingen. Pengene skal bruges til at ansætte flere samt efteruddannelse. Arkivfoto: Morten Pape
Der er penge at hente i at udvide lærernes tid ved katederet. Det mener Dansk Folkeparti, som vil bruge fem mio. kroner fra lærernes budget til at finansiere et løft af familieafdelingen. Det skal sikre mindre sagsbunker til medarbejderne.

Fredericia: Der skal findes ekstra fem mio. kroner til at øge bemandingen i familieafdelingen i Fredericia Kommune. Det skal sikre, at hver sagsbehandler får færre sager i bunken, lyder meldingen fra Dansk Folkeparti inden budgetforhandlingerne efter sommerferien.

- Der er ingen tvivl om, at vores socialrådgivere har for mange sager. Det har afdækningen af familieafdelingen vist, og derfor er det vores forslag, at vi finder fem mio. kroner til at styrke sagsbehandlingen, siger Inger Nielsen (DF).

De fem mio. kroner skal give plads til at ansætte flere socialrådgivere og til uddannelse. Merbevillingen skal finansieres ved at lade de fredericianske folkeskolelærere undervise mere.

Annonce

- Vores lærere underviser mindre end i kommuner, vi kan sammenligne os med. Hvis vi beder dem undervise lidt mere, så kan der spares fem mio. kroner på området, som vi kan føre over til familieafdelingen, siger Inger Nielsen.


Vores lærere underviser mindre end i kommuner, vi kan sammenligne os med. Hvis vi beder dem undervise lidt mere, så kan der spares fem mio. kroner på området, som vi kan føre over til familieafdelingen.

Inger Nielsen (DF)


Enhedslisten foreslog ved budgetforhandlingerne i 2020 at forstærke familieafdelingen med fem mio. kroner, men forslaget kom ikke igennem. Enhedslisten har allerede givet udtryk, for at man vil kæmpe for flere ressourcer til afdelingen.

Partierne har i oplægget til de kommende budgetforhandlinger fået besked på, at der skal peges på finansiering af alle ønsker.

- Det er fint nok, og set fra vores side kan pengene derfor hentes på flere undervisningstimer til de enkelte lærere, pointerer Inger Nielsen.

Vil give bedre rammer

Det var Dansk Folkeparti, som i 2020 fik afsat penge til en ekstern undersøgelse af familieafdeling. Undersøgelsen er netop færdig og blevet behandlet politisk, men de borgerlige partier i byrådet har anmodet om yderligere undersøgelse af afdelingen.

- Jeg jagter ikke familieafdelingen, som jeg har fået skyld for. Jeg ønsker, at de får de bedste betingelser for deres arbejde, og det betyder blandt andet, at deres sagsbunker skal ned. De har for mange sager, og det er vores ansvar som politikere at sikre en økonomi, så de kan følge med, siger Inger Nielsen.

- I har bedt om yderligere undersøgelser. Tager det ikke tid for det arbejde, de skal  udføre?

- Det er rigtigt, at Rambølls undersøgelse viste, at afdelingen fungerede, men vi mener ikke, at den giver et reelt billede. Der blev udvalgt 60 sager, som Rambøll kunne vælge imellem. Men hvorfor blev sagerne udvalgt? Jeg mener, at man skal lave en rundspørge til alle, der har en sag ved familieafdelingen, ligesom man gjorde i forhold til jobcentret, siger Inger Nielsen.

Annonce

Undersøgelse virkede

Spørgeundersøgelsen omkring jobcentret fik sat fokus på en række problemstillinger, som er gennemført.

- Det fungerer langt bedre i dag, og vi får ingen klager. Det handler blandt andet om kommunikation, og det synes også at være et af de problemer, der er i forhold til familieafdelingen. I de langvarige sager får man talt forbi hinanden, og så går det skævt. Det er frustrerende for alle parter, siger Inger Nielsen.

Hun mener, at man helt enkelt kan gennemføre en spørgeskemaundersøgelse, hvor alle bliver hørt omkring familieafdelingen.

- Det vil vi gerne bruge nogle af de midler, der er ubrugte efter den første undersøgelse, til, siger Inger Nielsen.

- Skal der kobles ekstern rådgivning på den også?

- Jeg mener godt, at vi selv kan udarbejde et spørgeskema, som kan blive vurderet af ekstern ekspertise. Derefter kan vi indsamle resultaterne, og så skal vi nok have en ekstern vurdering af resultatet, siger Inger Nielsen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Læser undrer sig over spærring af ny parkeringsplads: Her er forklaringen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Søren Møller er konstitueret leder på musicaluddannelsen

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Alarm 112

Opdateret: Røg fra Nordre Kobbelvej: Brandfolk er i gang med efterslukning

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Cigaret-røveri opklaret: Mand har været på spil i flere politikredse, men er ikke anholdt

Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kultur

Kunstnere tænker ud af containeren: Laver skattejagt med rullefald og spænding for unge og voksne

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

FC Fredericia

Drama på Fyn: FC Fredericia tog den længst mulige vej til 2. runde

Annonce