Annonce
Fredericia

DF vil spule gaderne rene - så galt er det nu ikke, mener udvalgsformand

Gothersgade skal fremstå pæn og ren i sommerbyen. Det synes udvalgsformand byen lever op til, og kommunen modtager ingen klager. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Susanne Eilersen (DF) har lagt op til den store hovedrengøring af byens centrum inden sommerferiens indtog af lokale og turister. Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S) har svært ved at se, at det skulle stå så galt til. Driftschefer ser på mulig ekstra rengøring.

Fredericia: Det giver ingen mening at sammenligne Fredericia med byer i syden, hvor gaderne spules hver morgen. Det mener formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S), som har det politiske ansvar for byens fremtoning.

Han reagerer på, at viceborgmester Susanne Eilersen i Fredericia Dagblad for nylig har udtrykt ønske om at give byen en ekstra overhaling og noteret sig, hvad man gør sydpå.

- Jeg mener faktisk, at vi har en meget pæn by, og fakta er, at vi ikke modtager klager. Det er jeg sikker på, vi ville, hvis det ser så grelt ud, som Susanne Eilersen beskriver det, siger han.

Annonce


Jeg mener faktisk, at vi har en meget pæn by, og fakta er, at vi ikke modtager klager. Det er jeg sikker på vi ville, hvis det ser så grelt ud, som Susanne Eilersen beskriver det.

Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S)


- Da vi skrev om sagen, dukkede der mange kommentarer op på de sociale medier, som bakkede Susanne Eilersen op. Så noget er der vel om snakken?

- Det ved jeg ikke, men jeg kan bare konstatere, at folk ikke klager. Det ville være en stor hjælp, hvis man brugte den klagemulighed, der er i app'en Giv et Praj. Så har vi noget at gå efter, siger Christian Bro.

På embedsmandsplan er man klar til at se på mulighederne for at prioritere kræfterne for at gøre en ekstra indsats.

- Hvis Susanne Eilersen mener, at vi skal vaske byen ren, så må vi se på det, og jeg drøfter nu med Morten Svanborg fra vej- og park, hvordan vi eventuelt kan sætte yderligere ind, siger Bo Christiansen, driftschef i Fredericia Kommune.

Ren By på gaden igen

I driftsafdelingen er der både fastansatte, der står for at holde byen ren, og den indsatspatrulje af folk i nyttejob, som er samlet under Ren By-projektet.

- I coronatiden har der været skruet helt ned for indsatsen i Ren By, men nu har vi folk på gaden igen. Det er jobcentret, der rekrutterer folk til nyttejob i forbindelse med projektet, og det betyder selvfølgelig, at det er et svingende antal personer, siger Bo Christiansen.

Christian Bro kan konstatere, at det har været muligt at skære ned på antallet af fejeture i midtbyen af en helt simpel årsag.

Et godt middel til rene gader er en tømt skraldespand. Det forhindrer, at måger flyver ind og hugger tomme pizzabakker eller andet skrald, som de efterfølgende efterlader på gaden. Foto: Nana Hanghøj

- Vi er gået over til at tømme skraldespandene oftere. Det skal forhindre, at måger flyver ned og hiver affald ud. Det har haft en effekt, siger Christian Bro.

Hvis man ønsker at gøre opmærksom på problemer i gadebilledet, så kan man skrive sine kommentarer ind i den kommunale app - Giv et Praj, som kan downloades gratis.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Drømmer du om et elektronik-job? Elgiganten har mange ledige stillinger i nyt varehus

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Fredericia

Kontrakt underskrevet: Derfor bliver nye tennis- og padelhaller forsinket i Erritsø

Erhverv

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Alarm 112

Ung mand ramt af uheld: Nyindkøbt bil udbrændte på vej hjem

Fredericia For abonnenter

Lise Gerdes er 'mor' til mange ude i verden: - Man bliver mødt af det, man selv sender ud

Alarm 112

Nu er brandtomt undersøgt: Flammerne har gjort hellested ubrugeligt

Fredericia

Borgmester vil bruge 30 millioner kroner mere på Fredericia Vold

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Alarm 112

Hellested skal genopbygges hurtigst muligt: Enhedslisten spiller ud med to mio. kr. til løsning

Fredericia For abonnenter

Analyse om borgmesterkæden: Flere vil være kalif i stedet for kaliffen

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce