Annonce
Fredericia

Energinet-lærling modtager pris: Har udfordret måden at gøre tingene på

Mette Clemann Vinter, der arbejder hos Energinet, har fået DI's lærlingepris. PR foto
Mette Clemann Vinter får årets lærlingepris, fordi hun meget tidligt i sin elevtid udviste et potentiale, som ikke tidligere er set hos indkøbselever i Energinet.

Fredericia: DI Trekantområdets Lærlingepris 2019 går til Mette Clemann Vinter fra virksomheden Energinet i Fredericia.

Prisen blev overrakt i forbindelse med DI Trekantområdets årlige erhvervstræf, som i år fandt sted på virksomheden Interacoustics A/S i Middelfart.

Mette Clemann Vinter får årets lærlingepris, fordi hun meget tidligt i sin elevtid udviste et potentiale, som ikke tidligere er set hos indkøbselever i Energinet.

- Hun er utrolig hurtig til at lære og har en stor nysgerrighed til at udfordre måden at gøre tingene på, og alle omkring hende har set, hvordan hun løbende har udviklet sig – og vokset med de opgaver, der er blevet præsenteret for hende, siger afdelingsleder Michael Henningsen, Energinet, i en pressemeddelelse.

Indkøbskoordinator

Mette bor i Gelsted i Middelfart Kommune, har haft sit skoleophold på IBC i Kolding og har stået i lære som indkøbselev hos Energinet-forretningsservice i Fredericia.

Allerede inden Mette var færdiguddannet, var andre afdelinger i virksomheden interesseret i at få hende tilknyttet som medarbejder, og Mette er i dag indkøbskoordinator i Anlægsindkøb, der varetager indkøb til de store projekter og anlæg, der drives fra Energinet.

Med lærlingeprisen følger et diplom og et ur.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce