Annonce
Fredericia

Diana undrer sig over krav fra kommunen: Hvorfor skal man stadig bestille tid til borgerservice-besøg?

Da landet lukkede ned i foråret 2020, gik borgerservice-personalet på Fredericia Rådhus i nødberedskab. Kun de allervigtigste opgaver såsom vielser blev håndteret. Siden fulgte flere genåbninger og nedlukninger, men det var ved anden nedlukning, at krav om tidsbestilling ved besøg i borgerservice blev indført. Efter seneste genåbning beholdt man bestillingssystemet, men kravet bortfaldt. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvorfor forsvandt krav om tidsbestilling til borgerservice ikke, da restriktionerne ophørte, spørger læser. Men kravet har faktisk slet ikke været et krav, siden rådhuset genåbnede efter seneste nedlukning. Nu er det alene en opfordring.

Fredericia: Hvorfor skal man stadig bestille tid for at besøge borgerservice? Burde alle restriktioner ikke være ophævet nu, spørger Diana Pedersen i Fredericia Dagblads ”Byen spørger”.

Det spørgsmål var der angiveligt flere af jer læsere, der havde undret jer over, viste resultatet af seneste afstemning, hvor 1110 læsere deltog. 425 var enige i, at det var dét spørgsmål, dagbladet skulle finde svaret på. Og svaret fandt vi prompte hos borgerservice.

- Man skal ikke bestille tid for at komme ind i borgerservice længere, så man kan sagtens komme ind fra gaden nu, slår Stephan Klavsen, chef for borgerservice i Fredericia Kommune fast.

Annonce

Men det er korrekt, at det tidligere har været et krav om tidsbestilling for at kunne få hjælp i borgerservice.

Det var et krav under nedlukningen, der ramte Danmark i december 2020, men siden seneste genåbning er kravet bortfaldet, og i stedet er det blevet omdøbt til ”en opfordring”.

Man skal heller ikke bestille tid for at komme ind i borgerservice længere, så man kan sagtens komme ind fra gaden nu.

Stephan Klavsen, chef for borgerservice

- Det er en mulighed, vi giver, så borgeren kan planlægge sit besøg, og risikoen for ventetid minimeres. Borgeren er dermed sikker på, at der er en medarbejder klar til at tage imod, fortæller chefen for borgerservice.

Positive toner

Fredericianerne kan derfor sagtens gå direkte ind ad hovedindgangen på rådhuset, trække et nummer og angive sit ærinde og derefter vente på, at det bliver ens tur. Der er dog ingen tvivl om, at Stephan Klavsen gerne vil anbefale borgerne at bestille tid forud for deres besøg.

Helt aktuelt forventes 7000-9000 fredericianere indenfor den næste tid at lægge vejen forbi borgerservice for at få hjælp i forbindelse med overgangen fra NemID til MitID.

- Har man ikke bestilt tid i forvejen, så risikerer man ikke at kunne komme til samme dag. Vi forventer et stort træk, så der kan opstå ventetid, vurderer Stephan Klavsen.

Ifølge chefen for borgerservice er der kommet en del positive tilbagemeldinger på tidsbestillingssystemet. Ingen er længere afskåret fra at komme ind fra gaden, men strukturen ser ud til at være faldet i god jord hos borgerne.

- Borgerne synes, det er dejligt, at de kan planlægge deres besøg uden at risikere at skulle stå at vente i længere tid, siger Stephan Klavsen.

Har du ikke adgang til en computer, så du online kan bestille tid til besøg i borgerservice, er det muligt at bestille tid telefonisk. Det gøres ved at ringe på kommunens hovednummer.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Annonce