Annonce
Debat

Direktør for forlystelsespark: Danmark skal sælges på mere end smuk natur

Niels Jørgen Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Det er med både ydmyghed og stolthed, vi ser tilbage på dette års sæson. Da vi måtte indlede året med en række coronarestriktioner, stod det hverken i sol, måne eller stjerner, at vi skulle opleve så stor en opbakning fra vores gæster. Derfor er vi stolte og lettede over, at vi nu kan se tilbage på det tredjehøjeste besøgstal i parkens historie.

De flotte besøgstal skal også ses i lyset af, at vi i år ikke har været udfordret af en konkurrenceforvridende sommerpakke, der betød besøgsrekorder for nogle og gav økonomiske udfordringer for andre.

Nu er det tid til at kigge fremad og fastholde momentum hos de gæster, der har fået øjnene op for ferie i eget land, men også tiltrække de udenlandske gæster.

Annonce

Det er derfor helt bevidst, at vi i Fårup Sommerland investerer historisk høje beløb i udvikling af nye oplevelser netop nu.

Vi ser det som et vigtigt skridt ud af coronaskyen, at vi investerer i vores oplevelsesprodukt.

Dertil kommer selvfølgelig, at vi bliver ved med at markedsføre Danmark på et ambitiøst niveau og med det rigtige afsæt.

Natur, brede sandstrande og lokale råvarer pryder forsiderne i mange af Danmarks officielle kampagner i tråd med, at naturoplevelser, ro og tryghed længe er blevet fremhævet som de største årsager til at komme. Danmark har dog også meget andet at byde på, og det skal vi huske, når vi gerne vil differentiere os fra andre europæiske destinationer.

De danske attraktioner, herunder bl.a. forlystelsesparker og museer, udgør store trækplastre for danske og udenlandske turister. For de fleste er det nemlig et must at besøge en forlystelsespark, en zoologisk have, et museum e.l. i løbet af ferien. Især de udenlandske turister er meget aktive, og ifølge VisitDenmark vil 80 pct. af de internationale gæster gerne gå på opdagelse i Danmarks attraktioner.

Vigtigst af alt er gæsterne tilfredse med det, de kommer ud til. Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Turismeforum, der sammenligner turisternes generelle tilfredshed med Danmark som ferieland med Norden og Nordeuropa, rangeres danske forlystelses- og temaparker som en exceptionel oplevelse med en elitescore, der overstiger det nordiske og nordeuropæiske gennemsnit med henholdsvis 36 og 24 point.

Det kan vi godt være stolte af. Derfor mener jeg også, at attraktionerne bør fylde mere i markedsføringen af Danmark som helhed.

Vi har mange stærke institutioner i Danmark, som er dygtige til at udvikle nye og spændende oplevelser og lytte til, hvad gæsterne efterspørger.

Nies Jørgen Jensen

Vi har mange stærke institutioner i Danmark, som er dygtige til at udvikle nye og spændende oplevelser og lytte til, hvad gæsterne efterspørger.

Derfor er det afgørende, at vi formår at bevare det nuværende momentum. Det giver os mulighed for at investere i produktet og gøre det tidssvarende, hvilket vil styrke vores position i kampen om gæsternes gunst. (Forkortet, red.)

Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Debat For abonnenter

Chefredaktøren opfordrer: Kære udlejer, kom kvikt med lokaler til teststed

Debat

'Nå, det var blot et hjertesuk fra en tidligere lærer i oldtidskundskab': Europa er et pigenavn

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Annonce