Annonce
Erhverv

Direktør glæder sig over den store IT-plan: - Vejle kan tage kampen op med Aarhus og Aalborg

Jens Find, administrerende direktør og ejer af Unik System Design A/S, glæder sig over planerne om at få en afdeling af IT-Universitetet til Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk
Jens Find, direktør og ejer af Unik System Design A/S, ser store perspektiver i en filial af IT-Universitetet i Vejle.

Vejle: Forudsat, at alle brikkerne falder på plads, kan etableringen af 1550 studiepladser i en Vejle-filial af IT-Universitetet gøre Vejle i stand til at konkurrere med de allerstørste byer i Danmark, når det handler om at trække arbejdskraft til.

Det mener Jens Find, direktør og ejer af IT-virksomheden Unik System Design A/S, der beskæftiger 150 ansatte i Vejle.

- I mine øjne er det her en nyhed på højde med, da politiskolen kom til Vejle, eller da Siemens Wind Power flyttede til byen, men effekten bliver endnu større. Hvis IT-Universitetet kommer til byen med 1500 studiepladser, vil Vejle nærme sig store byer som Aarhus, Aalborg og Odense i forhold til at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft, siger Jens Find.

Annonce


I mine øjne er det her en nyhed på højde med, da politiskolen kom til Vejle, eller da Siemens Wind Power flyttede til byen, men effekten bliver endnu større.

Jens Find


Han glæder sig over, at Vejle Kommune, IT-Universitetet og Dandy Business Park som omtalt forleden har underskrevet en hensigtserklæring om at udbyde 400 IT-uddannelsespladser årligt i Vejle.

IT-folk er en mangelvare

Ud over de 150 medarbejdere i Vejle har Unik System Design 20 ansatte i København og 34 ansatte i Aalborg. Begge byer, hvor der i dag er IT-uddannelser, og hvor virksomhederne nyder godt af, at den kvalificerede arbejdskraft er inden for rækkevidde.

Ifølge en opgørelse fra brancheforeningen IT-Branchen mangler der i dag 2600 IT-folk alene i IT-branchen, og ifølge tal fra regeringen kan Danmark i 2030 komme til at mangle op imod 19.000 IT-specialister.

Det går planen ud på

  • IT-Universitetet, Vejle Kommune og Dandy Business Park underskrev i sidste uge en hensigtserklæring om at søge politisk opbakning til, at IT-Universitetet opretter 400 årlige studiepladser på bachelorniveau i Vejle.
  • Det forventes, at cirka 50 procent af de færdige bachelorer vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.
  • Det betyder, at IT-Universitetets nye campus i Vejle efter fuld indfasning af både bachelor- og kandidatuddannelser vil have 1550 indskrevne studerende, der producerer 1260 studenterårsværk (STÅ) om året.
  • Finansieringsbehovet for IT-Universitetet i form af øget grundtilskud til uddannelser og basismidler til forskning er 131 millioner kroner om året efter fuld indfasning.
  • En forudsætning for forslaget er, at IT-Universitetet ikke skal reducere antallet af studiepladser i København.

Det er blandt andet i det lys, at Jens Find glæder sig over muligheden for at trække 400 IT-studerende til området årligt, hvis IT-Universitetet kommer til Vejle.

- Vi ved, at det er nemmere at tiltrække og fastholde medarbejdere, hvis de i forvejen bor i området. I og med, at der ikke er nogle universitetsuddannelser i Vejle, giver det os en udfordring i forhold til at rekruttere medarbejdere på kandidatniveau. Vi har i dag et godt samarbejde med datamatiker-uddannelsen i Vejle, og flere af vores medarbejdere er kommet til os via det samarbejde. Jeg håber selvfølgelig, at vi kan få et lignende samarbejde med IT-Universitetet, siger Jens Find.

Han tilføjer, at det ikke kun er lokale IT-virksomheder, der vil nyde godt af at få uddannelsespladserne til byen.

- Digitalisering er et kæmpe område, som de fleste virksomheder skal forholde sig til, og hvor der bliver brug for de kompetencer, som IT-Universitetets studerende kommer med, siger Jens Find.

Ifølge IT-Branchen betyder manglen på IT-folk, at 43 procent af de danske IT-virksomheder inden for de seneste 12 måneder helt har måtte opgive at besætte stillinger, fordi der ganske enkelt ikke var folk til dem. 43 procent har måtte udskyde videreudvikling og innovation, mens 27 procent måtte sige nej til ordrer og opgaver.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

Erritsø-virksomhed er vækstet 100 procent om året - nu er pladsen blevet for trang

Erhverv

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce