Annonce
Trekantområdet

Direktør for stort leasingfirma med luksusbiler er gået personlig konkurs

Scanleasing har showroom her på Vejlevej i Bramdrupdam samt i Axel Towers i København, hvor virksomheden udvidede til i 2019. Foto: Casper Vagner Christensen
Kun få dage efter Scanleasing gik konkurs er manden bag, Peter Larsen, nu blevet begæret personlig konkurs. Selskabet afleverede sidste et år årsregnskab med alvorlige revisorpåtegninger.
Annonce

Kolding: Peter Larsen, direktør i det konkursramte billeasingfirma Scanleasing Danmark, der har base i Kolding, er begæret personlig konkurs.

Det fremgår af en meddelelse i Statstidende.

Den personlige konkurs rammer kun få dage efter, at Scanleasing, hvor man kan lease dyre luksusbiler, blev begæret konkurs. Det skete desuden i kølvandet på, at selskabet blev taget under rekonstruktion.

- Når man går i rekonstruktion, er det fordi, man ikke kan betale sine regninger, har advokat John Sommer Schmidt, der er indsat som kurator, sagt til erhvervsmediet finans.dk

Firmaet nåede dog aldrig at komme under rekonstruktion, og på Scanleasings hjemmeside bekræftes konkursen. Her fremgår det, at leasingfirmaet den 12. oktober blev taget under konkursbehandling af Skifteretten i Kolding.

Det er alene Peter Larsen, der ejer Scanleasing. Holdingselskabet bag virksomheden har eksisteret siden 2014.

Udover John Sommer Schmidt er advokat Christian Jul Madsen også indsat som kurator. JydskeVestkysten har uden held forsøgt at få en kommentar fra de to kuratorer.

Annonce

Udvidede i København

Selskabets seneste årsregnskab viser, at leasingfirmaet i 2018 omsatte for 228 millioner kroner, og at virksomheden havde et nettooverskud på seks millioner kroner. Af regnskabet fremgår det, at selskabet de foregående år kørte med overskud på mellem tre og knap fem millioner kroner.

I årsregnskabet står der desuden, at de samlede gældforpligtelser også lå på 228 millioner kroner.

Scanleasing udvidede i 2019 forretningen og åbnede et showroom og salgskontor i Axel Tower i det centrale København. I Kolding har virksomheden domicil på Vejlevej i Bramdrupdam. Af cvr-registret fremgår det, at virksomheden i alt beskæftiger 24 årsværk per juli 2020.

Af årsregnskabet fremgår desuden en række alvorlige revisorpåtegninger. Revisoren har således skrevet, at Scanleasing har indberettet urigtige momsangivelser og undladt at indberette lønsumafgift til Skat.

Derudover har selskabet ifølge revisoren i strid med selskabsloven ydet lån til en af selskabets bestyrelsesmedlemmerne og heller ikke overholdt fristen for indsendelse af årsrapporten.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Scanleasing, men det har ikke været muligt at træffe Peter Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Trafikken på motorvejen vil fortsat stige: Samfundsøkonomi, trængsel og nye vejforbindelser spiller ind

Annonce