Annonce
Kultur

Disse bøger læste Jelling i 2019: Bibliotekar overrasket over andenpladsen

I 2019 blev der udlånt mange bøger fra Jelling Bibliotek, men særligt én bog overraskede i top tre over mest lånte bøger. Arkivfoto: Jelling Bibliotek
Danskerne læser som aldrig før, og Jelling er heller ingen undtagelse. Her havde biblioteket et godt 2019 med mange udlån. Bibliotekar Kirsten Husted oplevede, at især én bestemt genre blev læst i stor stil.

Jelling: 2019 blev et år, hvor danskerne igen strømmede til bibliotekerne. Også Jelling Bibliotek mærkede den store læselyst. Det var især krimierne, der blev flået af hylderne, men også bøger som fulgte en tendens.

- Sara Blædel har været rigtig populær i 2019. I det hele taget er der i Jelling blevet læst rigtig mange krimier. Og det er de nye krimier, der læses. I kølvandet på den serie lavet over Henrik Pontoppidans Lykke-Per er der også blevet læst mange klassikere. Det havde en renæssance, og det tror jeg også boghandlerne vil sige, siger Kirsten Husted.

Hun har specielt kunnet mærke, når der kom nye bøger på markedet. Så stod folk klar til at låne dem.

- Ligeså snart vi får de nye titler, bliver de læst. Vores lånere ved godt, hvad de går efter. De er meget læsende i det hele taget, siger Kirsten Husted.

Nedenfor finder du en top tre over, hvilke titler der var mest læst på Jelling Bibliotek i 2019.

Annonce

3) Afdeling Q

'Offer 2117' af Jussi Adler-Olsen.

'Offer 2117' er den tredje mest læste bog med 47 udlån i 2019. Det er Jussi Adler-Olsens ottende bog i serien om Afdeling Q.

- Han er helt vildt populær, og alle krimielskere elsker ham og hans bøger. Han sælger jo i millionvis over hele verden. Det er klart, at den vil ligge så højt oppe over de mest læste. Det er forventeligt, og det tror jeg også boghandleren vil sige, siger Kirsten Husted.

I den ottende bog sker der igen uventede ting for den hårdt prøvede politimand Carl Mørck, som nu står over for nogle af de største udfordringer hidtil. Ifølge Kirsten Husted, så rammer Jussi Adler-Olsen lige ind i danskernes læselyst.

- Det er gode krimier, som er godt komponeret han er en eminent dygtig forfatter, og han rammer jo noget. Det er også nogle tykke bøger, der er noget gods i dem, siger Kirsten Husted, som dog ikke selv læser historierne om afdeling Q:

- Jeg synes, de er for barske, men det er der nogle, der godt kan lide, siger hun.

2) Jagten på lykke

'Ét liv, én tid, ét menneske' af Morten Albæk.

Nummer to på listen over de mest læste bøger på Jelling Bibliotek, med 48 udlån, er bogen 'Ét liv, én tid, ét menneske'. Det er en filosofisk håndbog, som stiller spørgsmålstegn ved danskerne og deres levestil. Forfatter til bogen er Morten Albæk. Kendt som erhvervsmand, men også som adjungeret professor i filosofi.

I bogen stiller han skarp på danskerne arbejds- og fritidsvaner.

"Selvom Danmarks befolkning er et af de rigeste og mest lykkelige folkefærd i verden, er antallet af danskere diagnosticeret med angst, depression og stress steget gevaldigt i de sidste årtier. Hvorfor er vi så ubalancerede som nation?" spørger Morten Albæk i bogen.

Kirsten Husted er overrasket over, at bogen ligger så langt oppe på listen.

- Det er en filosofisk håndbog om, hvordan man kan få livet til at fungere. Jeg har slet ikke bemærket, at den har været så meget udlånt, siger Kirsten Husted.

1) En bog om ædelstene og tro

'Smaragdsliberen' af Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Det mest læste bog er 'Smaragdsliberen'. Det er en bog af Anne-Cathrine Riebnitzsky, som på Jelling Bibliotek alene stod for 61 udlån i 2019.

Bogen handler om en jødisk smaragdsliber, hans datter samt en ven til smaragdsliberen. Det er en bog om tro, venskaber og tolerance. Flere anmeldere gav bogen stor ros, og det forstår bibliotekar Kirsten Husted godt.

- Den er helt vildt populær. Det er også en bog, de har brugt i læsekredsen, som en bog man kunne tale om. Jeg har også selv læst den, og synes den var god. Det er jo både en kærlighedshistorie og en slægtshistorie. Den er spændende og har lidt af det hele. Der er også lidt krimi i den, og det tror jeg godt, folk kan lide, siger Kirsten Husted.

Samtidig mener Kirsten Husted, at Anne-Cathrine Riebnitzsky er en populær forfatter med et trofast publikum.

- Når folk har læst noget af hende før, så læser de også den næste bog, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet frygter opgør efter skuddrab: Indfører visitationszone i Korskærparken og midtbyen

Erhverv

ADP-direktør glæder sig over den nye lejer i Port House: Skattecenter er et scoop

112

Kvinde sigtet for forsøg på vold mod polititjenestemand: Slog ud med knytnæve

Fredericia

Se video med skatteministeren: Derfor faldt valget på Fredericia

Annonce