Annonce
Erhverv

DLG fik årets erhvervspris: Flytning til Fredericia har kostet medarbejdere

DLG's nye domicil på Ballesvej i Erritsø er skudt godt i vejret og bliver indviet senere på året. Foto: Peter Leth-Larsen
DLG forventede, at maksimalt 15-20 procent af medarbejderne flyttede med fra Axelborg til Fredericia. Det holdt stik.
Annonce

Fredericia: For grovvareselskabet DLG var det en stor og vigtig beslutning at flytte hovedsædet fra Axelborg i hovedstaden til et nybygget domicil på Ballesvej.

Derfor var det af stor betydning for virksomheden at melde beslutningen ud tidligt i forløbet for at give medarbejderne tid til at træffe en beslutning om, hvorvidt de ønskede at flytte med. Samtidig har DLG kunne bygge en ny organisation op i Fredericia og løbende ansætte nye medarbejdere.

- Ved sådan en flytning ved man, der maksimalt er 15-20 procent, der flytter med. Sådan tror jeg også, det lander for os. Det har selvfølgelig berørt mange mennesker, der har arbejdet i København i mange år og af forskellige årsager ikke kan flytte med. Det kan være praktiske eller familiære forhold, fortæller koncernchef i DLG Kristian Hundebøll og fortsætter:

- Da vi for 2,5 år siden offentliggjorde det, har folk haft god tid til at tænke sig om. Vi har taget det i etaper, vi har kunne håndtere. Når folk har søgt udfordringer andre steder, har vi rekrutteret deres kompetencer til vores midlertidige lokaler i Fredericia, som har betydet meget for os, fortæller han om den store logistiske og menneskelige proces, det er at flytte en stor arbejdsplads fra den ene ende af landet til den anden.

Ved sådan en flytning ved man, der maksimalt er 15-20 procent, der flytter med. Sådan tror jeg også, det lander for os. Det har selvfølgelig berørt mange mennesker, der har arbejdet i København i mange år og af forskellige årsager ikke kan flytte med. Det kan være praktiske eller familiære forhold.

Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG

Annonce

Ansatte har pendlet til Fredericia

Netop det store arbejde undervejs med at lukke en organisation ned og oparbejde en ny får betydning, når DLG til juni flytter ind i sit nye hovedkontor.

- Når vi flytter ind på Ballesvej skal vi ikke til at organisere os, men er klar, forklarer Kristian Hundebøll.

Undervejs har ansatte på Axelborg blandt andet pendlet til Fredericia for at lære nye medarbejdere op, og blandt andet den fleksibilitet har været af stor betydning.

- Vi har haft en organisation, som har udvist ekstraordinær fleksibilitet til at lære nye op, siger han.

Annonce

Hovedkontor på vej i Flensborg

DLG har indtil videre ansat 150 nye medarbejdere med udgangspunkt i Trekantområdet. Enkelte ansatte kommer dog længerevejs fra så som Esbjerg og Aarhus. Forventningen er, at omkring 300 medarbejdere får sin daglige gang i DLGs nye lokaler.

Et af formålene med flytningen var at samle flere af DLGs aktiviteter - blandt andet den kommercielle del - og komme tættere på det internationale marked.

- Nu samler vi det under samme tag. Det mener vi vil give en større kraft - herunder trækker vi også kundecentret fra Randers til Fredericia. Desuden kommer vi tættere på det tyske marked. Vi er ved at bygge et nyt tysk hovedkontor i Flensborg, og vi er dermed tættere på hinanden. Det åbner i første halvår af 2021, vil få cirka 300 ansatte og primært tage sig af vores energiforretning, fortæller Kristian Hundebøll.

Erhvervsprisen 2019

DLG fik til nytårskur tirsdag aften i sidste uge Erhvervsprisen 2019 overrakt af Business Fredericia. Her fulgte en check på 10.000 kroner med, som DLG straks videregav til Ungdommens Røde Kors i Fredericia.

- Det er en god sag, og det er godt, unge mennesker engagerer sig i en sag med socialt formål. Det var vigtigt for os at videregive til lokal sag med unge mennesker involveret, fortæller administrerende direktør i DLG Kristian Hundebøll om baggrunden for, at det netop blev Ungdommens Røde Kors.

Annonce

Robotter på lagrene i Taulov

Domicilet på Ballesvej er dog ikke det eneste byggeri, DLG har sat i gang i Fredericia Kommune, hvor virksomheden for nylig fik tildelt Business Fredericias Erhvervsprisen 2019. DLG bygger også nyt logistikcenter i Taulov. Her kommer mange arbejdsgange til at foregå automatisk, og der bliver blandt andet robotstyring på lagrene.

- Det ligger tæt på kunderne og tæt på havnen, hvor vi får mange varer ind, så vi får interaktionen mellem havnen og lager og logistik. Det giver os en fantastisk mulighed for at drive virksomheden mere omkostningseffektivt. Vi har tidligere outsourchet mange funktioner, som vi nu trækker ind i huset, så det er vores egne folk, der kommer ud til landmændene, fortæller Kristian Hundebøll.

DLG forventer, det nye logistikcenter får 20-30 ansatte - hovedsageligt lagerfolk.

Årets nytårskur for erhvervslivet blev i år holdt på Fredericia Teater, hvor også Erhvervsprisen 2019 blev uddelt. Prisen gik til DLG. Koncernchef Kristian Hundebøll modtog prisen på 10.000 kroner, som han straks donerede til Ungdommens Røde Kors. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Testbil kommer til Fredericia: 16 gymnasieelever og én lærer smittet - over 800 elever og lærere skal testes for corona

Alarm 112

Opsang fra politiet efter brand i midtbyen: Borgere ignorerede afspærring i Jyllandsgade

FC Fredericia

Anfører Ege efter flot FC-sejr: Vi har intet opnået endnu

Annonce