Annonce
Erhverv

DLG samler aktiviteter i Fredericia - 300 job i Snoghøj

DLG samler 300 ansatte midt i Danmark, når selskabet opfører nyt domicil på hjørnet af Ballesvej og Kystvejen. De bølgende kornmarker harmonerer med selskabets ønske om at flytte nærmere kunderne i landbruget. Ny Nitrogen ejer jorden, og DLG ejer 20 pct. af Ny Nitrogen. Foto: privat/DLG

Grovvareselskabet DLG - som blandt andet er medejer af Dan Gødning - samler sine aktiviteter i nyt domicil, der skal bygges med udsigt til Lillebælt på det areal, Ny Nitrogen ejer i Snoghøj.

Snoghøj : Dansk Landbrugs Grovvareselskab DLG forlader landbrugets bastion Axelborg i København og samler aktiviteterne i et helt nyt domicil, som opføres mellem markerne på Ballesvej. Når hovedkontoret i står klar i 2020, skal det huse 300 medarbejdere fra administration og salgsfunktioner.

Beslutningen følger DLG's Strategi 2021 om at samle koncernen og understøtte virksomhedens vækst i fremtidens landbrug, hvor kunderne bliver færre og større. Med omorganiseringen vil salg, logistik, drift, handel og stabsfunktioner blive samlet i Fredericia, forklarer DLG i en pressemeddelelse.

Flytningen vil berøre ca. 200 arbejdspladser i det centrale København og ca. 100 arbejdspladser fra dele af DLG's tre detailforretninger i Sydjylland, Østjylland og på Fyn, DLG's Kundecenter og datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss.

Annonce

Vi har i længere tid ønsket, at forretningen bliver samlet og kommer tættere på landbruget.

Koncernchef i DLG Kristian Hundebøll

Næste skridt i strategi

Det er 100 år siden, at grovvareselskabet rykkede ind på Akselborg, men nu er tiden kommet til at rykke væk fra stenbroen og tættere på landbruget. Det kommer selskabet med placeringen på Ballesvej ved Kystvejen, hvor der i dag er marker på begge sider.

- Både internt i DLG's organisation og blandt vores ejere har vi i længere tid ønsket, at forretningen bliver samlet og kommer tættere på landbruget. Det har vi senest gjort med en udvidelse og sammenlægning i Bårse på Sydsjælland, og beslutningen om at lægge et nyt hovedkontor i Fredericia er et naturligt næste skridt for at skabe en stærkere forretning, siger koncernchef i DLG Kristian Hundebøll.

DLG ejer helt eller delvist 32 selskaber med tilknytning til landsbrugssektoren. Blandt selskaberne er Dan Gødning og A/S Amonia. A/S Amonia ejer Ny Nitrogen, som i 1987 købte arealet af tidligere byrådsmedlem og gårdejer Martin Kragh.

De første rykker i '18

Den geografiske placering i Fredericia også er attraktiv i forhold til DLG's internationale aktiviteter, betoner koncerdirektøren.

- Placeringen af det nye hovedkontor i Fredericia skal øge integrationen i den danske detailorganisation og mellem DLG i Danmark og vores nordtyske datterselskaber, HaGe og Team. Vi ser det som en klar fordel at mindske den geografiske afstand mellem de forskellige dele af DLG-koncernen, siger Kristian Hundebøll i pressemeddelelsen.

Rammerne til det nye kontorhus skal nu tegnes, og der skal samarbejdes med kommunen om byggetilladelser og planlægning. Målet er, at byggeriet vil begynde i 2018 og stå færdigt i begyndelsen af 2020.

Men allerede i løbet af 2018 vil flere afdelinger flytte ind i midlertidige lokaler i Fredericia i nærheden af det kommende domicil. Der vil være tale om cirka 100 arbejdspladser, som rykkes i første omgang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Fredericia For abonnenter

Derfor var aktindsigten i mørklægningssagen begrænset: Advokatfirma bad om sorte streger

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Annonce