Annonce
Erhverv

DLG satser endnu mere på Fredericia: Bygger kæmpe logistikcenter i Taulov Dryport

DLG's logistikcenter på 28.000 kvadratmeter bliver ifølge ADP-direktør Nils Skeby det største i Danmark med kun én enkelt bruger. Illustration: DLG

DLG flytter ikke blot sit hovedkontor til Fredericia. Grovvareselskabet samler sine lager- og distributionsaktiviteter i et 28.000 kvadratmeter stort logistikcenter i Taulov Dryport.

Taulov: I fredags tog DLG første spadestik til sit nye hovedsæde på Ballesvej i Snoghøj, og nu offentliggør grovvarekoncernen, at den bygger et 28.000 kvadratmeter stort logistikcenter fem kilometer derfra - nærmere betegnet i Taulov Dryport, hvor den vil samle sine lager- og distributionsaktiviteter.

DLG's distribution af sække- og pallevarer er i dag placeret på flere lokationer, men selskabet har længe ønsket at samle det ét sted, fortæller Vagn Hundebøll, der er vicekoncerndirektør i DLG med ansvar for produktion og logistik.

- Det er et projekt, vi har arbejdet på i mange år. I øjeblikket har vi udlevering fra syv forskellige lagre, men vi har haft et langsigtet ønske om, at vi gerne ville have ét lager, hvor vi kunne samle alle vores varer, der skal ud til landmanden. På den måde får man én samlet levering. Så det er både et spørgsmål om at gøre det mere rationelt og give vores kunder en bedre betjening, så de ikke får besøg af DLG to-tre gange om dagen, siger Vagn Hundebøll til Fredericia Dagblad.

Ifølge ham har DLG arbejdet i tre år med at finde en model for logistikcentret og har også kigget på andre lokationer rundt om i landet.

- Men vi fandt ud af, at Taulov er knudepunktet for meget transport i Danmark for øjeblikket. Det gør heller ikke noget, at vi nu har valgt, at vores hovedkontor skal ligge her, men dybest kommer de to ting til at køre uafhængigt af hinanden, forklarer koncerndirektøren.

Han regner med, at der kommer til at arbejde 20-25 mand på medarbejdere på terminalen og dertil et antal chauffører.

- Det er primært nogle, der skal ansættes i lokalområdet, så det er nye arbejdspladser, fastslår Vagn Hundebøll.

Annonce

DLG til Fredericia

DLG afslørede for cirka et år siden, at det ville flytte sit hovedsæde fra København til Fredericia.

I sommer åbnede DLG et midlertidigt kontor på Vesterballevej, hvor der i dag arbejder cirka 90 ansatte.

I fredags blev første spadestik taget til det nye hovedkontor, der skal ligge på Ballevej i Snoghøj. Det vil rumme 300 medarbejdere, når det står færdigt i 2020.

Ud over hovedkontoret samler DLG sine lager- og distributionsaktiviteter i Danmark i et nyt logistikcenter i Taulov Dryport, som ADP og PFA finansierer.

Taulov Dryport er et transport- og logistikcenter i baglandsarealet til Fredericia Havn.

I løbet af efteråret går byggeriet i gang, og DLG forventer at tage centret i brug i foråret 2020. Illustration: DLG

DLG lejer sig ind

Bag Taulov Dryport står havneselskabet ADP og pensionsselskabet PFA, der opfører logistikcentret, som DLG så lejer. ADP og DLG har i forvejen et samarbejde på Fredericia Havn, og det har også været medvirkende til, at centret bliver placeret i tørhavnen.

- Vi kender ADP gennem tæt samarbejde på Fredericia Havn, hvor vi har nogle store terminaler, hvor vi tager råvarer og korn ind og ud. ADP præsenterede os for området (Taulov Dryport, red.) og tilbød at bygge det for os. Det er væsentligt for os, at vi kan være lejere, så det ikke er os, der skal frembringe kapitalen. Det kom på rette tidspunkt for os, og det passer også godt ind i vores strategi, siger Vagn Hundebøll, der roser processen med ADP og Fredericia Kommune.

Byggeriet af det nye logistikcenter forventes at gå i gang i løbet af dette efterår og skal efter planen stå færdigt i foråret 2020.

- Byggetilladelsen er lige på trapperne, så det bliver nogenlunde parallelt, at vi kommer til at bygge hovedkontoret og terminalen, siger Vagn Hundebøll.

Centret på 28.000 kvadratmeter, hvilket svarer til cirka 35 parcelhusgrunde, vil indeholde flere lagerhaller til opbevaring og distribution af tørvarer - blandt andet en silo med tilhørende lager til opsækning af produkter.

DLG's logistikcenter i Taulov Dryport kommer til at lægge tæt på den grund, som Google har købt. Google vil endnu ikke bekræfte, om internetgiganten vil bygge et datacenter på grunden i Taulov. Illustration: DLG
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Fredericia For abonnenter

Projektfolk fra Aarhus vil omdanne Skovhavegrunden til 141 boliger: Her er deres planer

Annonce