Annonce
Middelfart

DM-guld i gulv: Før vidste Anders ikke, hvad han ville med livet

25-årige Anders Philip Gadegaard Aagaard vidste intet om gulvlægning, da han trådte ind ad døren hos BT Gulve Middelfart. I dag er gulvlægning hans passion og har givet ham en selvtillid og en stabilitet i tilværelsen, han tidligere næsten ikke turde drømme om. Foto: Henrik Larsen

25-årige Anders Philip Gadegaard Aagaard, der arbejder hos BT Gulve Middelfart, blev årets guldlægger ved DM i Skills. For år tilbage anede han ikke, hvad han skulle stille op med sig selv.

Annonce

Nordvestfyn: Lysten til at slå op i banen og sige, "nej jeg gider ikke", var stor, da Anders Philip Gadegaard Aagaard første gang trådte ind ad døren til BT Gulve Middelfart.

Snart er det fem år siden, og søndag blev vandt han DM i Skills i gulvlægning. Den umiddelbare modvilje mod en verden, han dybest set intet anede om, er afløst af noget, der minder om en decideret passion.

- Jeg er vild med gulvlægning.

Han oplever, at jo mere han fordyber sig i et fag, hvor gode hænder kombineret med et godt hoved gerne skal gå op i en højere enhed, jo mere spændende bliver det.

På få år er 25-årige Anders Philip Gadegaard Aagaard gået fra ikke at ane, hvad han skulle kaste sig over af uddannelse, til at være en af de bedste inden for sit fag. Han havde grundforløbet til tømrer, men så var det ikke blevet til så meget mere.

- Jeg havde altid gjort, hvad jeg kunne, for at undgå at komme på produktionsskole. Jeg havde en fordom om, at der var der, man kom, hvis man ikke kunne andet. Sådan er det jo ikke, og det viste sig også, at der er så mange muligheder, hvis man selv viser, at man vil.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lykønskede Anders Philip Gadegaard Aagaard, da han i Messecenter Herning søndag vandt DM i Skills. Privatfoto
Annonce

Snart udlært

Består han svendeprøven er han uddannet til marts. Han er far til en dreng på tre år og endnu et barn er på vej for den lille familie i Ejby. Uddannelsen og den store succes som gulvlægger giver Anders Philip Gadegaard Aagaard en ballast og en selvtillid, han før ikke var i nærheden af.

En lærlingeplads hos BT Gulve Middelfart er kendetegnet af store krav og dertil også stort ansvar. Det er en rum tid siden, at han fik egen firmabil.

- Det er en investering på flere hundredetusinde kroner, så det er klart, at det ikke er noget, vi gør, hvis vi ikke troede på vores lærlinge, fortæller indehaver Jan O. Larsen.

Planen er, at Anders Philip Gadegaard Aagaard fortsætter hos BT Gulve Middelfart efter læretid. Det er ikke første gang, at virksomheden har haft elever til Skills, men det er første gang, at én har vundet. Anders Philip Gadegaard Aagaard fik håndtryk af statsminister Lars Løkke Rasmussen, mens der mandag var klap på skulderen til ham fra sin chef, Jan O. Larsen.

Anders Philip Gadegaard Aagaard holder ikke med FC Midtjylland, men der var ingen vej udenom. I opgaven ved DM i Skills i Herning indgik at udforme dette gulv i linoleum. Han gik professionelt til opgaven og skar logoet ud i hånden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Annonce