Annonce
Motorsport

Dobbelt-triumf for brødrende Tirsgaard

Roadrace-brødrende Simon og Steven Tirsgaard indledte sæsonen på perfekt vis i svensk løb. Foto: Team Xpedit
Brødene Tirsgaard lagde stærke ud, da første og anden afdeling af DM i roadrace blev afviklet i Sverige.

Anderstorp: Brødrende Tirsgaard fra Give indledte DM i roadrace på glimrende vis, da første afdeling blev kørt i svenske Anderstorp. Steven Tirsgaard endte som samlet etter i DM-stillingen, mens hans lillebror Simon kom ind som nummer to.

Den første afdeling af DM i superbike blev afviklet sammen med de svenske mesterskaber, og det betød, at feltet bestod af 35 kørere. Samtidig var vejrforholdene omskiftelige, idet der både var høj sol og regnvejr undervejs. Steven og Simon Tirsgaard deltog på hver sin BMW S 1000 RR Superbike.

Om fredagen var der fri træning, mens der om lørdagen blev kørt kvalifikation. Her endte Simon Tirsgaard som samlet nier, mens Steven blev nummer 10. Senere lørdag blev første afdeling af DM kørt på en tør bane, og her endte Steven Tirsgaard på en samlet syvendeplads i tiden 1.34,4 mens Simon Tirsgaard blev nummer 10 i tiden 1.34,9. Som tiderne antyder, var løbet ganske tæt.

I DM-stillingen blev Steven og Simon Tirsgaard henholdsvis nummer et og to på førstedagen.

Annonce

nummer et og to

Anden DM-afdeling blev kørt om søndagen, og under kvalifikationen var forholdene vanskelige. Himlen havde åbnet sig, og en regnvåd bane gjorde vilkårene vanskelige. Det lykkedes dog alligevel Steven Tirsgaard at køre sig i stilling på en syvendeplads, mens Simon Tirsgaard efter en hård kvalifikation måtte nøjes med en 17. plads.

I selve løbet lykkedes det Simon Tirsgaard at køre sig op på en ottendeplads, mens storebroderen Steven fastholdt den syvendeplads, som han havde kørt i kvalifikationen.

Også i anden afdeling endte de to brødre som nummer et og to i DM. Det var kun deltagere i det svenske mesterskab, der var hurtigere end dem.

Næste afdeling af Danish Superbike DM bliver kørt 23.–24. august på Padborg Park sammen med Super GT Danmark, der bliver kørt som et aftenløb under kunstig belysning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce