Annonce
Fredericia

Ung iværksætter er blevet kimet ned: Hundredvis vil hænge valgplakater op

Flere unge har meldt sig til at hænge plakater op. Arkivfoto: Angelina Owino
22-årige Anders Eilersen blev væltet omkuld, da han søgte plakatophængere til den kommende valgkamp. 100 kroner i timen fristede hundredvis af unge i hele regionen. Flere partier er klar til at købe ydelsen.
Annonce

Fredericia: Over 300 unge fra hele regionen har indtil videre reageret på et Facebook-opslag om job med opsætning af valgplakater.

100 kroner i timen, lyder tilbuddet fra iværksætter Anders Eilersen og hans virksomhed "Alt til politikeren".

- Det er kommet helt bag på mig. Jeg slog det op i Fredericia og Kolding mandag middag, og siden har telefonen kimet. Jeg har kontakt med unge fra hele den sydjyske valgkreds, og jeg vil tro, at de kommer til at sætte plakater op over det hele, siger Anders Eilersen.

Men normalt er det partisoldaterne, der er ude at hænge plakater op?

- Det kommer helt sikkert også til at ske denne gang, men der er partier, som ikke har så stærke ungdomsorganisationer som andre. Desuden er der virkelig mange plakater, som skal hænges op, fordi der både kommer valget til EU-parlamentet og til Folketinget, siger Anders Eilersen.

Alt til politikeren

Anders Eilersen stiftede i efteråret sin virksomhed Alt til Politikeren med adresse i Fredericia.

Da drømmestudiet i første omgang ikke havde plads til ham, valgte han at bruge et sabbatår som selvstændig.

I sin virksomhed tilbyder han at lave politiske hjemmesider, oplæg til at gøre sig synlig på de sociale medier, m.m.

Senest har han sat ophængning af valgplakater ind i forretningsmodellen.

Den politiske interesse ligger i blodet. Anders Eilersen er søn af folketingsmedlem og viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

Virksomheden dækker imidlertid kunder i hele det politiske spektrum.

Annonce

Politiker-søn: Tilbud til alle partier

Anders Eilersen er søn af folketingsmedlem og viceborgmester i Fredericia Susanne Eilersen (DF), så han har erfaring med at sætte valgplakater op fra flere valgkampe.

- Jeg startede mit firma "Alt til Politikeren" i efteråret, da jeg ikke i første omgang kom ind på mit drømmestudium. Jeg har gennem mit firma kontakt til flere politikere og partier, og så fik jeg ideen til at formidle kontakt mellem partierne og unge, der har lyst til at tjene lidt penge på opgaven, siger Anders Eilersen.

Og det handler ikke kun om valgplakater for DF?

- Slet ikke. Det er et tilbud til alle partier, siger Anders Eilersen, som dog af forretningsmæssige grunde ikke ønsker at oplyse, hvilke partier eller politikere han har indgået aftale med.

Han er klar over, at partierne helst så, at de kunne få udført opgaven gratis, men omvendt bliver valgkampen denne gang presset af, at der er to valg enten samtidigt eller tæt på hinanden.

- Desuden er valgplakater i dag så billige, at mange vælger at sætte flere op. Og rent praktisk så bliver det svært at nå, hvis man ikke er mange om det, siger Anders Eilersen.

Annonce

Fotodokumentation

Rent praktisk samler Anders Eilersen det antal ophængere, partierne har behov for og kobler dem sammen med partiet.

- Det er partiet, der lægger planen for, hvor der skal hænges plakater op og koordinerer det. Jeg sikrer kvaliteten ved, at de tager et billede af hver plakat, de hænger op, så jeg er sikker på, at de hænger korrekt og kan dokumentere, at arbejdet er udført, siger Anders Eilersen.

Han har indtil videre søgt plakatophængere til perioden 4. til 7. maj.

Det passer med EU-valget, men håber du på, at folketingsvalget kommer samtidigt?

- Det ville kræve flere folk, men til gengæld ville det så være klaret på en gang, siger Anders Eilersen.

Kobling mellem partier og valgplakat-ophængere viser sig at en god forretningsmodel. I hvert fald blev Anders Eilersen nærmest væltet omkuld af interesserede, da han lavede et facebook-opslag, hvor han søgte folk, der vil hænge valgplakater op for 100 kr. i timen. Foto: privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce