Annonce
Kultur

Donation skaber glæde: - Vi skal lave noget til gavn for flest mulige

Store bededag brændte det på DSB's rangerområde i Norgesgade. Naboen dertil er Ungdommens Hus, og her blev udearealet påvirket af branden. Ramper og en graffitivæg skal genetableres. Det er der nu kommet en økonomisk håndsrækning til at komme i mål med. Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Ungdommens Hus har fået en donation på 50.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival. Pengene modtages med kyshånd, som samtidig falder på et tørt sted efter maj-branden på nabo-grunden.

Fredericia: Det var en slukøret Mark Hjort, Fredericia Dagblad i maj talte med. Rangerområdet ved siden af Ungdommens Hus havde været omdrejningspunktet for en påsat brand. Udearealet, hvor skaterramper stod side om side, var ramt i sådan en grad, at ingen kunne skate eller lave tricks i cirka en uge. Humøret har dog sidenhen fået et nyk opad. Det er der cirka 50.000 grunde til.

Ungdommens Hus har nemlig fået en donation på 50.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival. Ansøgningen blev sendt af sted længe inden, en 27-årig mand satte ild til togvogne i Norgesgade store bededag, men netop branden har betydet, at dele af en graffitivæg skal rives ned, og samme skæbne lider flere af ramperne.

Annonce
Vi skal have kigget skaterarealet igennem og se, hvad vi kan forbedre.

Mikael Teute Schmidt, husmedarbejder

Forbedre området

En omfattende renovering af udearealerne har været på tegnebrættet gennem længere tid.

- Vi kan få repareret flere ting, og vi kan få det til at spille endnu mere nede på banen, siger Mark Hjort, der var den daglige drivkraft i de orange haller, inden skaterne i slutningen af april flyttede ind til Ungdommens Hus. Han og hans funktion er flyttet med i Norgesgade.

Det er ham, der i disse dage er i gang med at rydde op, brække ned, køre væk og bygge op igen. Det går ikke hurtigt, men der sker lidt hver dag.

Mikael Teute Schmidt, der er husmedarbejder i Ungdommens Hus, har også armene over hovedet, når snakken falder på donationen.

- Det giver nogle ekstra ressourcer at arbejde med i forhold til at forbedre området, så flere kan få gavn af det, lyder det.

- Super fantastisk

Pengene er ikke øremærket noget specifikt endnu, men drømme er som bekendt gratis. Mikael Teute Schmidt lufter blandt andet tanken om, at der i fremtiden kan blomstre små oaser op på området ved Ungdommens Hus. Steder, hvor man kan nyde sin frokost eller en sodavand. Uanset skal skaterområdet gøres flot og brugbart igen.

- Vi skal prøve at tilgodese alle forskellige fraktioner af byen med de unge og alle deres street-kulturer. Vi skal have kigget skaterarealet igennem og se, hvad vi kan forbedre. Men nu må vi se, hvor langt de 50.000 kroner rækker. Vi er hvert fald virkelig glade for den håndsrækning, vi har fået. Det er super fantastisk, lyder det fra husmedarbejderen.

Ifølge Mikael Teute Schmidt vil skater-ramperne blive bygget op igen hurtigst muligt. Hvornår graffitivæggen igen består, ved han ikke noget om endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce