Annonce
Fredericia

Drømmen var Ikea eller stadion - nu er der en ny plan for Kongens Kvarter

Taulov Tankterminal ligger tæt på de arealer i Kongens Kvarter, som kommunen nu ønsker at ændre status på. Det skal ikke længere være muligt at etablere hverken hotel, Ikea eller et storstadion ved Skærbækvej. Arkivfoto: Mette Mørk

Det areal, som trekantkommunerne en overgang havde udset til placering af multiarena, hoteller eller Ikea, bliver nu udlagt til erhverv, der passer ind i det øvrige erhvervsområde i Kongens Kvarter.

Annonce

Danmark: Det var tæt på, at Fredericia var blevet hjemsted for et fælles stadion for en fusioneret fodboldklub i Trekantområdet. Det store stadion skulle placeres på en grund i Kongens Kvarter, men blev aldrig realiseret.

Nu forsvinder muligheden definitivt, hvis Fredericia Kommune får opbakning til et kommuneplantillæg, som ændrer status på tre delområder i Kongens Kvarter.

Hvis planen ændres, som kommunen lægger op til, vil det ikke længere være muligt at placere hverken restauranter, hoteller, større sportsanlæg eller butikker med pladskrævende varegrupper i området.

Området har været udpeget til at kunne rumme et landsdelscenter, fordi infrastrukturen er perfekt. Derfor var det også området, som man fra Trekantområdets side havde udset til større fælles flagskibe som storstadion og multiarena.

Annonce

Krav om høring

Der skal være plads til flere transport- og logistikvirksomheder i området, hvor bl.a. Fredericia Shipping har etableret tankterminal, hvor der kan håndteres ammoniak, hvilket gør det til en risikovirksomhed. Det skal være muligt at placere yderligere en risikovirksomhed i området.

Ændringen af kommuneplanen i området er så omfattende, at det kræver en offentlig høring, hvor der indkaldes ideer og forslag forud for udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan. Frem til 30. oktober er det muligt at komme med forslag og ideer, som kan sendes til Fredericia Kommune.

I den kommende planlægning, skal der blandt andet kigges på, hvordan man sikrer trafikafviklingen i området. Der lægges op til, at de eksisterende skovområder bevares.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce