Annonce
Børkop

Dribleben og mandsopdækninger tilbage på boldbanen: Fodboldtræningen er genåbnet

Den 35-årige formand for Gauerslund IF Fodbold, Anders Thorbøl Andersen, er glad for, at fodboldtræningen er genoptaget fra 18. maj. Især når det foregår på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, hvor både spillere, trænere og forældre kan føle sig trygge. Det sker blandt andet ved, at bolde og kegler vaskes i sæbevand mellem hvert træningspas. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Samtlige fra U7 til senior-fodboldspillerne i Gauerslund IF Fodbold kan igen drible sig til målscoringer på fodboldbanerne ved Gauerslund Idrætscenter. Den nyligt tiltrådte formand for fodboldklubben roser det interne samarbejde under coronaen og er glad for den trygge træning på boldbanerne.
Annonce

Gauerslund: Gauerslund IF Fodbold har valgt at genoptage fodboldtræningen under coronakrisen og bød i sidste uge velkommen til alle årgange - fra U7 til senior-spillerne.

Beslutningen kom efter, at regeringen i midten af maj tillod udendørs fritidsaktiviteter i forbindelse med genåbningens anden fase.

35-årige Anders Thorbøl Andersen fra Børkop, der overtog formandsposten for Gauerslund IF Fodbold en måned før coronaen lukkede landet i midten af marts, troppede op bag Gauerslund Idrætscenter med udsigt til klubbens nuværende 16 fodboldbaner, som er noget anderledes kridtet op, end hvad klubben ellers er vant til.

Formanden fortæller, at han er godt tilfreds med, at fodboldtræningen igen er kommet godt fra land, når det kan gøres på en tryg og eftertænksom måde.

- Alle fodboldspillerne, trænerne og bestyrelsesmedlemmerne har savnet at kunne vende tilbage til fodbolden. De unge spillere, vi allerede har haft inde til træning, er virkelig gode til at spritte. De kender det jo fra skolen, og de gør det uden brok eller undren, siger Anders Thorbøl Andersen.

Foto: Samtlige bolde, kegler og andre rekvisitter skal inden og efter et træningspas på fodboldbanerne en tur i baljen med vand og sæbe for at hindre coronasmitte. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Annonce

Regler muliggør spillet

Så ikke alt er helt ved det gamle hos fodboldklubben, selvom unge og de garvede igen træner på livet løs. Bolde og kegler skal vaskes i en sort balje med sæbevand i et kvarter mellem hvert træningspas.

Overtrækningstrøjer er strengt forbudt, håndsprit skal anskaffes til fodboldspillere og trænere, inden træningen begynder, og så må der ikke trænes uanmeldt, da det altid skal altid registreres.

Og man skal desuden møde til tiden og straks forlade fodboldbanerne, når træningen er slut.

Det er alt sammen en del af DBU og sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Jeg er stolt af det logistiske arbejde, som særligt er gennemført af bestyrelsen og udvalgene. Trænerne gør desuden et godt stykke arbejde for at overholde retningslinjerne på banen. Alt er tilrettelagt, så ingen behøver at være nervøse for at træne igen. Forældrene siger også, at de føler sig trygge med måden spillet foregå på ude på fodboldbanerne, siger Anders Thorbøl Andersen.

Han er selv seniorspiller på syvende år i fodboldklubben, og hans to ældste sønner spiller også fodbold. Den mindste søn skal lige blive lidt ældre, før han begynder.

- Alle har bare glædet sig til at træne fodbold igen. Så må fodboldkampene mod de andre klubber vente, selvom de også er savnet, siger formanden.

Annonce

Fordeler ansvaret

Gauerslund IF Fodbold består af 75 frivillige og en bestyrelse på syv medlemmer.

Selvom Anders Thorbøl Andersen er en relativt ny formand for Gauerslund IF Fodbold, så er planerne med klubben allerede slået fast. - Jeg er drevet af struktur i mit arbejde, og derfor mener jeg, at fodboldklubben skal bestå af udvalg med egne ansvarsområder og egne budgetter til de ting, der skal gøre i foreningen. I gamle dage havde formændene ofte hele ansvaret på sine egne skuldre, men det bliver det sjældent en mere effektiv klub af. Vi skal i stedet fordele ansvaret, siger Anders Thorbøl Andersen, der før sin tid som formand var bestyrelsesmedlem.

Og ambitionen kan nedskrives ret klart og tydeligt, ifølge Anders Thorbøl Andersen.

- Det skal simpelthen være den fedeste klub at være i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce