Annonce
forside

Dristige tyve på taget: Cykler for knap en halv million kroner forsvandt op i nattehimlen

Tagpladen er fjernet lige direkte over det repos, hvor butikkens dyreste cykler, stod samlet. Ved hjælp af et værktøj er de blevet fisket op på taget og båret væk. Foto: Nana Hanghøj

Nogle må have bemærket noget, mener både politi og "Cykel-Kaj" Jensen efter groft tyveri af butikkens allerdyreste mountainbikes i nat.

Fredericia: Det var en noget rystet Kaj Jensen, som tirsdag morgen kontaktede sine kolleger og bad dem komme straks til cykelforretningen Cykel Service på Venusvej.

Kort forinden havde han konstateret, at 12-15 kostbare mountainbikes af mærket Cannondale var blevet fjernet fra det repos, de stod samlet på. Præcis over cyklerne var tagplade og isolering fjernet, og af den vej har tyvene fået fingre i de dyre varer.

- Vi har samlet de dyre cykler der og har sikret dem med en kæde, for at de ikke blev stjålet i dagtimerne i butikken, fortæller Kaj Jensen.

Cyklerne ligger i prislejet fra knap 30.000 kroner til omkring 50.000 kroner.

Kaj Jensen forlod Cykel Service ved 21.30-tiden mandag aften, og kort efter kl. 7 mødte han ind i butikken.

- Der har ikke lydt nogen alarm, så de har helt sikkert ikke været nede i butikken. Derfor må de have haft et værktøj, så de har kunnet hejse cyklerne op. Og de har trukket fem-seks stykker op ad gangen, fordi vi havde låst dem sammen, siger Kaj Jensen.

Det er simpelthen så frækt, for de har arbejdet lige ud imod Venusvej, hvor jeg synes, at der altid er trafik.

"Cykel-Kaj" Jensen
Kaj Jensen mente, at have garderet sig mod tyve ved at have låst sine dyre cykler sammen, men det forhindrede ikke tyveriet. Sammen med sikringstekniker Frank Pedersen gennemgik han tirsdag morgen alarmlister og gjorde overvejelser om, hvordan butikken fremover kan sikres endnu bedre. Foto: Nana Hanghøj

Undgik alarmen

Tyvene har vidst præcist, hvad de har villet have. Det er udelukkende de meget dyre mountainbikes, der er stjålet.

Hele butikken er forsynet med alarmer, men de har ikke kunnet registrere, at cyklerne blev trukket op gennem taget.

- Jeg har været ude for noget lignende tidligere i min tid, men ikke i forbindelse med cykler, siger sikringstekniker Frank Pedersen fra Actas.

Sammen med Kaj Jensen gennemgik han tirsdag morgen alarm-episoder fra den seneste tid. Lørdag aften gik alarmen i cykelforretningen, men det viste sig at være en falsk alarm. Og måske alligevel ikke.

For måske har tyvene været forbi på det tidspunkt for at planlægge indbruddet i detaljer, for Frank Pedersen forklarer, at en skarp lygte er nok til at sætte alarmen i gang.

Sikringselskabet vil nu komme med et forslag til, hvordan det er muligt at gardere sig mod tyve via taget.

Politiet har sikret tekniske beviser. Bl.a. stykker af gaffatape, som måske kan indeholde dna-spor. Kæden har skullet sikre cyklerne, men det hjalp ikke. Foto: Nana Hanghøj

Cykler hen over taget

Indbruddet har været yderst godt planlagt. Tyvene er kommet til ejendommen på Venusvej i bil. Den har de haft parkeret lidt i skjul i en lomme bag butikken.

Fra bagsiden af butikken er de kravlet op på taget og hen til den tagplade på forsiden af ejendommen, hvor cyklerne befandt sig lige neden under.

- Den har de pillet op og fjernet alt isoleringen. Det er blevet båret om på den anden side af taget, siger Kaj Jensen.

Via hullet har de løftet cyklerne op og fået dem fragtet hen over taget og ned til deres bil.

- Det er simpelthen så frækt, og jeg kan næsten ikke forstå, hvis der ikke er nogle, der har set noget. Det er foregået lige ud til Venusvej, hvor jeg synes, der er meget trafik hele døgnet, siger Kaj Jensen.

Men i tidsplanen har sikkert indgået, at cyklerne skulle være fjernet, før der begyndte at være aktivitet omkring Føtex og Rema på nabogrunden.

Fra bagsiden af Cykel Service er tyvene klatret op og hen over taget. De har slæbt først rockwool og tagplade hen over taget for at skjule indbruddet så længe som muligt. Dernæst er samtlige 12-15 cykler blevet båret over taget til tyvenes bil, som har stået på nabogrunden lige op til. Foto: Nana Hanghøj

Håber på vidner

Der har gennem den seneste tid været flere spektakulære tyverier af kostbare cykler flere steder i landet. Flere steder har tyvene også skaffet sig adgang via taget, og cyklerne er ikke beregnet for det danske marked, fastslår Kaj Jensen.

- De kan ikke sælges herhjemme. De ryger helt sikkert til udlandet, for vi møder aldrig de stelnumre igen. Vi havde selv et stort indbrud for to år siden, og ingen af de stelnumre er blevet set i Danmark, siger han.

Betjente fra Patruljecenter Syd var tirsdag morgen forbi Cykel Service og fik sikret en række spor.

- Det er et indbrud, som har taget en del tid at gennemføre, så derfor håber vi, at der er vidner i Stjernevejskvarteret, som kan have set noget og henvender sig, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard.

Eventueller oplysninger kan gives til Sydøstjyllands Politi på tlf. 114.

Tyvene er gået helt målrettet efter de dyre mountainbikes, som koster op imod 50.000 kroner. Resten af butikkens store udvalg af cykler er intakt. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Kultur For abonnenter

Ny film om Jan Grarup: - Vi skal nok klare det

Film: I udkanten af flygtningelejren er en lille dreng klatret op i toppen af et nøgent træ. Det ser nærmest brændt ud. Fra træets top spejder han over landskabet. Måske langt ud over lejrens grænser. Sorgen, isolationen og tragedien er håndgribelig. Men der er også noget andet. Et håb. En drøm. Hvad føler drengen? Hvad tænker han mon på? Fotografen bag billedet er fotojournalist og fotokunstner Jan Grarup, som dokumentaristen Boris Benjamin Bertram og hans filmhold følger gennem den svære tilværelse med hverdagen med familien og jobbet som krigsfotograf midt i verdens brændpunkter som yderzoner. Grarup er en mester til at fange tragedien, fortvivlelsen og grusomheden. Og samtidig emmer hans billeder af empati for de katastroferamte. - Vi er utrolig gode til at ødelægge og påføre hinanden smerte. Men noget jeg ofte ser, er vores utrolige evne til at passe på hinanden i en verden, der styrter sammen, fortæller Grarup om et fotografi af et kærestepar, der vader gennem en bys krigshærgede ruiner. Pigen iført hvide, højhælede sko og kjole. Dokumentationen af katastrofer og begivenheder fra verdens konflikter er i sig selv vigtig, men under den grusomme, hårdtslående overflade kommer fotografierne på en medfølende facon til at handle om menneskets evne til at finde en vej gennem svære tider. Om lyset på den anden side af mørket. Bertrams nærgående, kontrastfyldte og fine dokumentarværk ”Krigsfotografen” synes at afspejle den samme dobbelthed. Det er ikke kun en film om en af vores dygtigste fotokunstnere og hans betagende og rystende billeder fra fotojournalistikkens frontlinje. Det er en film om mennesker og svære tider. Både foran kameraet. Og bagved.

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce