Annonce
Fredericia

Drop millionbesparelserne på Fredericia Gymnasium

Jens Jonatan Steen. Arkivfoto

Læserbrev: Det såkaldte omprioriteringsbidrag tapper vores uddannelser for penge og energi. Alene Fredericia Gymnasium mister over 30 mio. kr. på Lars Løkkes uddannelsesgrønthøster.

Lavere bilafgifter, lavere arveafgift og lavere afgifter på dyre lystbåde er nogle af de tiltag, som Lars Løkke Rasmussen har og fortsat vil finansiere med besparelser på uddannelsesområdet.

Over en fem-årig periode har regeringens omprioriteringsbidrag spist op af investeringerne på uddannelsesområdet. Det er universiteter, erhvervsskoler, SOSU-skoler, VUC'er og gymnasier, der hvert år har måttet afgive to procent af deres begrænsede ressourcer.

Og selvom regeringen i denne uge under hårdt pres fra oppositionen, DF og især S har fjernet den årlige grønthøster fra erhvervsskolerne, er der på ingen måde tale om noget egentligt løft. Erhvervsuddannelser er blot blevet fritaget fra de årlige nedskæringer.

Regeringen vil gerne have ros for at fjerne nedskæringer på erhvervsuddannelserne, men hér bør man huske, at nedskæringerne er regeringens egen opfindelse. Og at de kun nødtvunget har droppet de planlagte besparelser.

Kigger man på de øvrige uddannelser, kommer fortsættelsen af de løbende uddannelsesnedskæringer til at kunne mærkes.

Hvis man kigger på Fredericia Gymnasium, er der ingen tvivl om, at omprioriteringsbidraget er til at tage og føle på.

Alene de kommende nedskæringer vil betyde, at der ligger besparelser på 6,0 mio. kr. i 2019, 7,4 mio. kr. i 2020 på og 8,8 mio. kr. i 2021 i vente.

Denne form for nedskæringer er generelt ødelæggende for fremtidens Danmark, men for at gøre ondt værre har de også ramt dobbelt i provinsen, hvor de mindre uddannelsesinstitutioner ofte er placeret.

En to-procent besparelse rammer ganske enkelt hårdere i et lille budget, end den gør i stort budget.

Hvis vi for alvor gerne vil udvikle og samle Danmark, skal det udsultende omprioriteringsbidrag sendes på de evige jagtmarker.

Fremtiden kræver, at vi investerer i vores børn og vores unge.

Et er, at vi ganske fornuftigt har fordelt en række offentlige arbejdspladser, men et andet er den fortsatte nedprioritering af vores stærkt centraliserede uddannelsessektor.

Her bør vi - som Mette Frederiksen sagde i en tale sidste år - kæmpe for at: "Landet skal hænge sammen. Der er behov for en udflytningsplan for velfærdsuddannelserne. Vi vil have flere lærer- og pædagoguddannelser i provinsen".

Jeg kunne ikke være mere enig i behovet for at tage hul på udflytning af uddannelser, for styrkelse af uddannelser i hele landet og ikke mindst for et totalstop på de nuværende nedskæringer.

Omprioriteringsbidraget med årlige to-procent besparelser på vores uddannelser er direkte ødelæggende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Indland

Henriette Zobel er død 

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce