Annonce
Fredericia

Druknet hjort røg i nettet: Lokale fiskere skar hovedet af

Dåhjortens sidste rejse har ifølge Fredericia Dagblads oplysninger gået via en ruse i Lillebælt. Foto: Fredericia Kommune
Dåhjorten, som blev fundet hovedløs ved Lyngsodde, var gået i rusen hos lokale fiskere. De skar ifølge Fredericia Dagblads oplysninger hovedet af hjorten og tog opsatsen med hjem.
Annonce

Fredericia: Det var ifølge Fredericia Dagblads oplysninger lokale fiskere, som fandt den druknede hjort, som blev fundet hovedløs ved Lyngsodde mandag.

Den store dåhjort var røget ind i rusen hos fritidsfiskerne, som opdagede dyret, da de for omkring 14 dage siden ville tømme rusen.

Det store dyr var druknet og havde været dødt i nogen tid, da fiskerne fandt det. De valgte derefter at skære hovedet af hjorten og sikre sig den flotte opsats. Den store opsats var med skovlformede takker.

Fiskernes teori var, at dyret var svømmet over Fænøsund og måske blevet taget af den stærke strøm i sundet, druknet og drevet ned i Lillebælt, hvor det er endt i bundgarnet.

Efter at have fjernet opsatsen har fiskerne ladet kroppen flyde ud i Lillebælt, hvor den har drevet rundt, indtil den mandag blev observeret ved ophalerstedet ved Lyngsodde.

Der er intet ulovligt ved at fjerne opsatsen fra et dødt dyr.

Skovlformet gevir

Dåhjorten har et meget karakteristisk,skovlformet gevir.

Alt efter gevirets størrelse kaldes hjorten spidshjort, stanghjort, halvskuffel eller fuldskuffel.

Geviret kastes normalt i marts-april, og et nyt sættes op og er færdigfejet i september.

Dåhjortens gevir tiltager i størrelse med alderen og når sin største trofæstørrelse i seks-ti års alderen.

Den druknede hjort vurderes at være omkring fem år.

(kilde: Danmarks Jægerforbund)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce