Annonce
Middelfart

DSB-direktør om salg af station: - Køber skal ikke være bekymret over renoveringsforpligtelse

Direktøren for DSB Ejendomme Søren Beck-Heede lover, at så længe køber opfylder den aftalte renoveringsplan, skal køber ikke være bekymret for, at handlen bagefter kan gå i vasken. Foto: DSB
Annonce

Gelsted: DSB har sat stationen til salg gennem mæglerfirmaet Nordicals afdeling i Odense. Erhvervsmægler Mads Henriksen, der har opgaven med at sælge stationen, mener ikke, at eventuelle købere skal være bekymrede for at investere i ejendommen på grund af kravet om at renovere den.

Det bekræfter direktøren for DSB Ejendomme Søren Beck-Heede.

- DSB har af flere omgange været igennem omfattende besparelser, som har givet et stort efterslæb på vedligeholdelsen af vore bygninger. Det ses blandt andet på stationen i Gelsted, som har stået ubrugt hen i en længere årrække, siger Søren Beck-Heede.

- Vi er derfor kun interesseret i at sælge ejendommen og få den istandsat, så tagsten og andre bygningsdele ikke er til fare for deres passagerer og andre, som bevæger sig rundt uden for bygningen, fortsætter DSB direktøren, der også understreger vigtigheden i at bevare et stykke dansk kulturhistorie.

Stationen i Gelsted er tegnet af den kendte danske arkitekt Henrich Wenck og opført i 1910.

Annonce

Ikke nyt for DSB at sælge med renoveringsforpligtelse

Søren Beck-Heede understreger, at det ikke er nyt for DSB at sælge en stationsbygning, hvor køber forpligter sig til at sætte den i stand i henhold til en underskreven renoveringsaftale med DSB.

På Fyn er det senest sket med stationen i Marslev, som i dag danner hovedsæde for det håndværksfirma, som købte og renoverede ejendommen.

- Renoveringsplanen fortæller klart og tydeligt, hvad der skal laves, og i hvilken rækkefølge. Og så længe køber opfylder den, har vi ingen interesse i at stoppe købet, siger Søren Beck-Heede.

Han føjer til, at planen selvfølgelig er i overensstemmelse med de krav Slots- og Kulturstyrelsen stiller til en fredet bygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Alternativet var en konkurs: Messe C-køb er usædvanligt, men nødvendigt, mener politikere

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Fredericia

Talentfuld svømmer om OL: For første gang tror jeg oprigtigt på, det kan lade sig gøre

Annonce