Annonce
Fredericia

Du spørger, vi svarer: Hvad skal der ske med tomme butikslokaler i Vendersgade, og hvorfor er der forskellige lygtepæle i byen?

Et helt nyt projekt, som handler om i højere grad at inddrage læserne og borgerne i processen og produktionen af dagbladets nyheder og historier, ser dagens lys. "Byen spørger, vi svarer" er navnet. Bag står vi selv. Fokus er på byudvikling - kom til os med din undren og dine spørgsmål, så vil vi lede efter svar. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Et helt nyt projekt, som handler om i højere grad at inddrage læserne og borgerne i processen og produktionen af dagbladets nyheder og historier, ser dagens lys. "Byen spørger, vi svarer" er navnet. Bag står vi selv.

Fredericia: Hvorfor er teglsten røde og ikke sorte på huse i midtbyen? Kan ejendomme i dårlig stand, placeret i oplandet, egentlig også få del i byfornyelsesmidler? Det er måske nogle af de spørgsmål, du brænder inde med – nu vil vi gerne være med til at finde svarene.

I dag tirsdag går Fredericia Dagblad i luften med et spritnyt projekt, hvor vi i endnu højere grad ønsker at inddrage dig som læser og bruger. Hvad går du og undrer dig over? Hvilke spørgsmål klør du dig i håret over? Det vil vi gerne grave efter svarene på, men vi har brug for dit engagement. Satsningen hedder: Byen spørger, vi svarer. Du kan læse mere om projektet her.

Redaktionen på Fredericia Dagblad vil sætte fokus på byudviklingen i Fredericia Kommune – og det kan være både stort og småt. Det vigtigste er, at spørgsmålene stammer fra jer. Planerne for byens fremtid – hvad enten det er Kanalbyen, Argentinerkvarteret, udskiftning af lygtepæle eller huller i vejen – er noget, der sætter debatten i gang blandt vore læsere. Den debat tager vi nu et skridt længere, når vi fremover vil udvælge nogle af jeres spørgsmål eller undren, undersøge dem og følge dem til dørs. Vi lover ikke, at vi kan finde svarene på alle jeres spørgsmål, men vi lover, at vi vil forsøge.

Hele uge 24 sidder to af Fredericia Dagblads journalister på Fredericia Bibliotek fra klokken otte. Her vil du få mulighed for at komme forbi, få en snak om det nye projekt, stil eventuelt et spørgsmål eller del din undren.

Har katten fået lungebetændelse, eller trækker mødet ud, så du ikke har mulighed for at komme forbi Prinsessegade i løbet af ugen, så kan du fra i dag stille dit spørgsmål direkte på vores hjemmeside eller i boksen herunder.

Vi håber, I vil tage godt imod vores nye projekt. Vi glæder os til at besvare en – forhåbentlig – masse af jeres spørgsmål.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce