Annonce
Fredericia

Du spørger, vi svarer: Hvad skal der ske med tomme butikslokaler i Vendersgade, og hvorfor er der forskellige lygtepæle i byen?

Et helt nyt projekt, som handler om i højere grad at inddrage læserne og borgerne i processen og produktionen af dagbladets nyheder og historier, ser dagens lys. "Byen spørger, vi svarer" er navnet. Bag står vi selv. Fokus er på byudvikling - kom til os med din undren og dine spørgsmål, så vil vi lede efter svar. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Et helt nyt projekt, som handler om i højere grad at inddrage læserne og borgerne i processen og produktionen af dagbladets nyheder og historier, ser dagens lys. "Byen spørger, vi svarer" er navnet. Bag står vi selv.

Fredericia: Hvorfor er teglsten røde og ikke sorte på huse i midtbyen? Kan ejendomme i dårlig stand, placeret i oplandet, egentlig også få del i byfornyelsesmidler? Det er måske nogle af de spørgsmål, du brænder inde med – nu vil vi gerne være med til at finde svarene.

I dag tirsdag går Fredericia Dagblad i luften med et spritnyt projekt, hvor vi i endnu højere grad ønsker at inddrage dig som læser og bruger. Hvad går du og undrer dig over? Hvilke spørgsmål klør du dig i håret over? Det vil vi gerne grave efter svarene på, men vi har brug for dit engagement. Satsningen hedder: Byen spørger, vi svarer. Du kan læse mere om projektet her.

Redaktionen på Fredericia Dagblad vil sætte fokus på byudviklingen i Fredericia Kommune – og det kan være både stort og småt. Det vigtigste er, at spørgsmålene stammer fra jer. Planerne for byens fremtid – hvad enten det er Kanalbyen, Argentinerkvarteret, udskiftning af lygtepæle eller huller i vejen – er noget, der sætter debatten i gang blandt vore læsere. Den debat tager vi nu et skridt længere, når vi fremover vil udvælge nogle af jeres spørgsmål eller undren, undersøge dem og følge dem til dørs. Vi lover ikke, at vi kan finde svarene på alle jeres spørgsmål, men vi lover, at vi vil forsøge.

Hele uge 24 sidder to af Fredericia Dagblads journalister på Fredericia Bibliotek fra klokken otte. Her vil du få mulighed for at komme forbi, få en snak om det nye projekt, stil eventuelt et spørgsmål eller del din undren.

Har katten fået lungebetændelse, eller trækker mødet ud, så du ikke har mulighed for at komme forbi Prinsessegade i løbet af ugen, så kan du fra i dag stille dit spørgsmål direkte på vores hjemmeside eller i boksen herunder.

Vi håber, I vil tage godt imod vores nye projekt. Vi glæder os til at besvare en – forhåbentlig – masse af jeres spørgsmål.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce