Annonce
Kolding

Farverig V-gruppeformand går af: - Det her er helt uden dramatik

Merete Due Paarup skal ikke længere føre ordet på Venstres vegne i Kolding Byråd. Sidste gang, hun gjorde det, var i torsdags, da hun holdt en meget markant tale, som stillede store spørgsmålstegn ved robustheden af det budget, som byrådets flertal vedtog kort efter med Venstres, Dansk Folkepartis, Socialdemokratiets og Radikale Venstres stemmer. Arkivfoto: Martin Ravn
Venstres farverige Merete Due Paarup har meddelt, at hun er færdig som gruppeformand. Beslutningen er to måneder gammel og helt uden dramatik, siger hun.

Kolding: Venstres byrådsgruppe skal have ny gruppeformand efter Merete Due Paarup, som har meddelt, at hun ønsker at forlade den betydningsfulde post.

Det bekræfter Merete Due Paarup, efter at hun ved vedtagelsen af Kolding Kommunes 2020-budget med historisk store besparelser i torsdags holdt en markant tale, som ifølge JydskeVestkystens oplysninger faldt flere af byrådsgruppens medlemmer for brystet. Her sagde hun blandt andet, at "det budget, vi har i aften, er ikke robust. Vi kan ikke love, at der ikke er besparelser fremad. Og vi kan faktisk ikke love, at der er styr på økonomien."

Både borgmester Jørn Pedersen (V), partiformand Bent Ole Johnsen og Merete Due Paarup bekræfter, at byrådsgruppen skal have ny formand - men alle tre afviser, at det har noget som helst med budgettalen at gøre.

- Det her er helt uden dramatik. Allerede i starten af september meddelte jeg min partiformand, at jeg ønsker at stoppe som gruppeformand. Jeg synes, jeg bruger voldsomt meget tid på det.

Men er du gruppeformand endnu?

- Jeg har ikke fået en melding om andet, så det tænker jeg, at jeg er, men jeg forventer, at vi finder en løsning hurtigt.

Du virker fuld af engagement og energi, så hvorfor vil du stoppe som gruppeformand?

- Man bruger masser af tid på at koordinere og holde på møder. Jeg synes, jeg kan bruge mit krudt på en bedre måde, siger Due Paarup, som for nylig gjorde sig bemærket ved at stå bag en stribe - i første omgang anonyme - satiriske postkort om en omdiskuteret dagplejeplakat.

Annonce
Det her er helt uden dramatik. Allerede i starten af september meddelte jeg min partiformand, at jeg ønsker at stoppe som gruppeformand. Jeg synes, jeg bruger voldsomt meget tid på det.

Merete Due Paarup (V), afgående gruppeformand for Venstre

Ingen hasteopgave

Formand for Venstre i Kolding Kommune, Bent Ole Johnsen, siger, at "Merete er overbelastet og træt. Så hun har meddelt mig, at hun ønsker at blive afløst, og det har jeg selvfølgelig respekt for".

Merete Due Paarup fortæller, at hun meddelte dig det i starten af september. Hvorfor har du ikke fundet en ny gruppeformand for længst?

- Det var ingen hasteopgave. Vi satte ikke tid på. Men vi skal selvfølgelig have fundet ud af det nu.

Du ringede rundt til Venstre-gruppens medlemmer i fredags, har jeg hørt. Hvorfor gjorde du det?

- Det gør jeg jo, når der er nogle emner, der skal tages op, og der blev jo holdt en tale med en markant retorik torsdag aften. Så jeg ville lige lodde stemningen.

Hvordan var stemningen så?

- Det tror jeg ikke, jeg har nogen kommentarer til, siger Bent Ole Johnsen.

Vidst længe

Borgmester Jørn Pedersen (V) kendte ikke indholdet af Merete Due Paarups budgettale på vegne af Venstres byrådsgruppe, før han sad og lyttede til den sammen med alle andre i byrådssalen torsdag aften - og "jeg ville nok ikke have valgt det ordvalg og den retorik", siger han.

- Men selvfølgelig har vi alle sammen den her i maven, at vi godt nok gerne vil se det hele realiseret for at kunne sove helt trygt om natten. Vi må bare ikke miste tilliden til, at det her holder, og alt andet lige er usikkerheden denne gang mindre end nogensinde før, fordi vi har iværksat en økonomistyring og kvalitetssikring i en grad som aldrig før, siger han om 2020-budgettet.

Borgmesteren fastslår, at "den tale koster hende ikke posten som gruppeformand".

- Bent Ole (Johnsen, red.) og jeg har længe vidst, at Merete på grund af arbejdspres måske ville rykke på et tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce