Annonce
Fredericia

Dumpning i Lillebælt slutter - mængderne holdt sig under grænsen på 154.000 kubikmeter

I denne weekend suges de sidste kubikmeter havbund op af Lillebælt via det hollandske specialfartøj. Arkivfoto: Marie Prangsgaard Helms
Energinet får ikke behov for den ekstra tilladelse på 100.000 kubikmeter til at dumpe opgravet materiale ved Trelde Næs. Sådan lyder forventningen inden det sidste materiale i weekenden suges op ved fra Lillebælt til renden til Baltic Pipe.

Lillebælt: I løbet af weekenden bliver entreprenøren færdig med at udgrave rende til gasledningen Baltic Pipe på tværs af Lillebælt mellem Skrillinge Strand og Gl. Ålbo. Forventningen er, at projektet holder sig under grænsen på 154.000 kubikmeter, som klappes ved Trelde Næs.

- Vi forventer at blive færdige i løbet af denne weekend, oplyser projektleder Nina Frøkjær fra Energinet.

Og når det sidste sug er taget af havbunden, så skal der laves en endelig opgørelse over, hvor store mængder der er gravet op og sejlet til klappladsen ved Trelde Næs.

Annonce

- Der er ikke foretaget en endelig opmåling, men som det ser ud nu, kan vi holde os inden for tilladelsen på de 154.000 kubikmeter, oplyser hun.

Energinet havde på vegne af entreprenøren søgt om at måtte dumpe yderligere 100.000 kubikmeter ved Trelde Næs. Miljøstyrelsen havde givet tilladelse, men den blev påklaget til miljøklagenævnet af bl.a. Danmarks Fiskeriforening.

Gasledning skal samles

Allerede efter de første ugers gravearbejde i Lillebælt stod det klart for Energinet, at omfanget af jord, der skulle sendes til klappladsen, nok ville blive mindre end forventet.

Da sidste fase af udgravningen gik i gang med specialfartøjet, som har suget havbund op fra de dybeste steder, så var der blevet sejlet 40.000 kubikmeter til klappladsen.

De kommende uger vil Baltic Pipe-projektet være koncentreret om at samle den lange gasledning, som skal trækkes på tværs af Lillebælt og placeres i renden.

- Når vi kommer til den del af arbejdet, vil der blive spærret af omkring anlægsarbejdet, forklarer Nina Frøkjær.


Der er ikke foretaget en endelig opmåling, men som det ser ud nu, kan vi holde os inden for tilladelsen på de 154.000 kubikmeter.

Projektleder Nina Frøkjær, Energinet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce