Annonce
Middelfart

Dyreinternat satte rekord sidste år: 2169 hunde, katte, kaniner og marsvin fik en ny chance i 2020

Lederen af Dyrenes Beskyttelses internat i Ejby, Lene Frahm, fortæller, at antallet af indleverede hunde er faldet i 2020, mens kattene voksede i antal. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Internatleder Lene Frahm kalder det beskæmmende, at det igen blev til et rekordår ovenpå 2019, hvor antallet af indleverede dyr steg med 40 procent.
Annonce

Ejby: 2169 primært killinger, hunde, fugle, kaniner og marsvin blev indleveret til Fyns Internat i Ejby i 2020. Dermed blev rekorden fra året før slået med 34 dyr. Ikke meget, men nok til at internatets leder Lene Frahm kalder det beskæmmende.

- For 2019 var altså et år, hvor antallet af især killinger men også unge katte eksploderede og fik vores samlede antal dyr til at vokse med 40 procent i forhold til 2018, fortæller Lene Frahm, der undrer sig over, at der stadig er så mange mennesker, der ikke vil tage ansvar for de dyr, de anskaffer sig.

- Hovedparten er killinger og unge katte, som er dumpet i en kasse eller lukket løse skovkanten eller på en rasteplads, siger Lene Frahm.


- Hovedparten er killinger og unge katte, som er dumpet i en kasse eller lukket løse skovkanten eller på en rasteplads.

Lene Frahm, leder af Fyns Internat i Ejby


Fyns Internat fik sidste år 1650 katte og killinger ind, det er en lille stigning i forhold til året før. Antallet af hunde nåede op på 160, hvilket er lidt færre end 2019. Resten af de 2169 dyr fordeler sig på fugle, kaniner, marsvin og en enkelt høne, som stadig går i sit bur på Store Landevej og venter på en ny ejer med mere hang til omelet end hønsekødssuppe.

Annonce

Flere kender dyretelefonen

Lene Frahm har svært ved at forklare de sidste to år meget store antal katte og killinger. Hendes eneste bud er Dyrenes Beskyttelses telefonnummer 1812, folk kan ringe til, når de oplever dyr i nød.

- Det er min opfattelse, at flere og flere kender nummeret og ringer op, når de ser efterladte killinger, kaniner, marsvin og andre dyr i nød, siger Lene Frahm.

Midt i mismodet over dyreejeres manglende ansvarsfølelse, glæder Lene Frahm sig over, at internatet ingen problemer har med at finde nye ejere og dermed give dyrene en ny chance. Slet ikke under sidste års coronakrise, hvor mange har været mere hjemme og derfor anskaffet sig et kæledyr.

Coronakrisen har til gengæld betydet, at internatet har måttet reducere antallet af fuldtidsansatte 15 til 12. Foruden dem drives stedet med hjælp fra 80 frivillige.

- Dyrepensionen, vi driver ved siden af internatet, er en vigtig indtægtskilde for os. Men folk har ikke i samme grad været på ferie og mange bure har derfor stået tomme, forklarer Lene Frahm.

En hund hos Fyns Internat koster 3600, mens en kat kan erhverves for 1295 kroner. Priserne dækker dog langt fra de dyrlægeudgifter, der følger med for internatet, der derfor hvert år kører med et driftsunderskud på cirka fem millioner kroner. Et beløb, der dækkes af internatets ejer, Dyrenes Beskyttelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce