Annonce
Vejle

Dyrt løfte fra udvalgsformand: Han tænder håb i Hornstrup og Børkop

I 2017 tog Venstres byrådsgruppe med borgmester Jens Ejner Christensen (til venstre) og udvalgsformand Christoffer Melson mod en invitation fra Engum Sogns lokalråd. Det blev efter manges mening et dyrt besøg. Efterfølgende er der sendt mange millioner mod de lille lokalområde nord for Vejle. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Christoffer Melson (V) forsvarede et dyrt trafikprojekt ved Engum med, at man skal vælge den rigtige løsning fra starten.
Annonce

Vejle: "Jeg hørte formanden sige, at vi altid skal vælge de rigtige løsninger fra start. Det bliver dyrt - men det er jeg da glad for."

Sådan lød det onsdag eftermiddag i byrådssalen.

Den socialdemokratiske byrådspolitiker Martin Sikær tog ordet i en debat om et vej- og cykelstiprojekt mellem Tirsbæk Bakker i det yderste Bredballe og Engum. Projektet skal sørge for sikker skolevej fra villakvarteret til Engum Skole. Bredballe-bydelen hører nemlig til skoledistriktet i Engum.

I første omgang skulle der anlægges en forholdsvis simpel to-minus-en-vej. Den nuværende Tornsbjergvej skulle sættes i stand, og cyklister og bilister skulle så dele vejen. Men efter en nærmere vurdering foreslog kommunens vejfolk, at man i stedet anlagde en separat cykelsti med belysning og satte Tornsbjergvej i stand til bilisterne.

Annonce

Ingen beboere - ingen trafik

Den løsning valgte et borgerligt flertal i sidste ende og fandt pengene i udvalgets 20 millioner kroner store pulje til infrastruktur.

Og i forsvaret af den beslutning svang udvalgsformand Christoffer Melson sig op til at fremhæve, hvor vigtigt det var, at politikerne altid valgte den bedste trafikløsning fra starten. Her henviste han til de problemer, man står med i Børkop, fordi de daværende politikere i sin tid fravalgte en tunnel under den trafikerede Lilholtvej, da man udviklede villakvarteret.

- Og vi skal vælge det rigtige - og i den forbindelse kan man ikke bruge trafikundersøgelser til så meget. Der bor jo ingen mennesker, før vi har udviklet boligkvarteret. Derfor cykler der jo heller ingen skolebørn, konstaterede udvalgsformanden.

Annonce

Invitation fra Hornstrup

Den melding har andre også lyttet til - blandt andet Anders Friis fra lokalrådet i Hornstrup. Her har man en åben invitation til udvalgsformanden:

- Ny boligområder kan tilsyneladende sprænge alle prioriteringslister. Vi vil gerne tilbyde formanden at se nærmere på vores skoleveje, så de kan blive rigtige op til, at de nye boligområder mellem Hornstrup og Store Grundet skal anlægges.

Hornstrup Lokalråd bliver næppe alene om at sende invitationer til udvalgsformanden. Og i byrådssalen bed SFs Morten Kristensen også mærke i det, han opfattede som et helt sikkert løfte til borgerne ved Lilholtvej i Børkop om en sikker trafikløsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce