Annonce
Erhverv

Dystre tal bekræftet: Europas økonomi lider historisk knæk

Europas bnp faldt med 11,7 procent i andet kvartal. Det er ikke målt højere nogensinde.
Annonce

I andet kvartal er den samlede økonomi i de 27 EU-lande skrumpet 11,7 procent.

Det viser reviderede tal fra den europæiske statistikbank Eurostat. Tidligere har der været melding om et fald på 11,9 procent.

Selv om faldet dermed er en anelse mindre end hidtil antaget, er der tale om det største, siden Eurostat begyndte at opgøre udviklingen i 1995.

Ser man på de 19 lande i eurozonen, lyder faldet på 12,1 procent. Eurozonen består af de lande, der har erstattet deres nationale valuta med den fælles valuta euro.

Den økonomiske nedtur skyldes coronakrisen, som allerede har kostet mange tusinde europæere deres arbejde og samtidig lukket virksomheder.

Af Eurostats tal fremgår det også, at hele kontinentet har været ramt i andet kvartal, hvor ingen europæiske lande har oplevet økonomisk fremgang.

- Storbritannien, Spanien, Portugal, Frankrig og Italien er nogle af de hårdest ramte lande, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

- De har været hårdere ramt af coronavirus, og derfor har de også været nødsaget til at lukke meget hårdt ned. Der er samtidig gået længere tid, inden de har kunnet åbne op igen.

- Det er derfor ikke overraskende, at de har lidt de største tab, siger han.

I Danmark er økonomien skrumpet med 7,4 procent i andet kvartal. Det har Danmarks Statistik oplyst fredag i en foreløbig opgørelse over udviklingen i månederne april, maj og juni.

- Ingen lande er gået fri af coronakrisen. Danske virksomheder kigger desværre ud på en række eksportmarkeder, hvor efterspørgslen er stærkt reduceret. Det bliver en kamp at få eksporten tilbage på et normalt niveau, siger Allan Sørensen.

/ritzau/

Link til opgørelse fra Eurostat
Annonce
Annonce
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce