Annonce
Kultur

Efterårsferie: Bibliotekerne sætter superhelte i fokus

Der bliver mulighed for at opfinde og udleve sin indre superhelt på Vejle Bibliotekerne i efterårsferien. PR Foto
Efterårsferien på Vejle Bibliotek byder superhelte, ligesom der også er teaterforestilling og et Virtual Reality-legeværksted.

Vejle: Batman, Wonder Woman, Spider-Man eller Supermule. Bøger, tegneserier og film rummer mange historier om superhelte med ekstraordinære evner og stærk retfærdighedssans. Der er mange flere superhelte, og børn med fantasi kan udleve deres egne superheltedrømme, når bibliotekerne i Vejle Kommune formiddagene i efterårsferien blandt andet sætter fokus på superheltene.

På Vejle Bibliotek kan børn lave deres helt egne superhelteoutfit med maske, kappe og logo, så det matcher deres superheltekræfter til Kreatimen. Eneste påkrævet er fantasi, kreativitet og en masse gode ideer til "Lav dit eget superhelteoutfit".

Har man mere lyst til at genskabe til favorithelt, giver Kreatimen "Byg din egen superhelt" mulighed for at bygge Batman eller en af hans kolleger ud af gamle dingenoter, eller hvad fantasien nu finder ud af.

Til Kreatimen, som varer to timer, stiller biblioteket udstyr og vejledninger til rådighed, så man kan bygge og lave ting sammen med sine forældre eller bedsteforældre. Der er ingen tilmelding. Kreatimen henvender sig til børn fra 5 år. Børn under 7 år skal være i følge med en voksen.

Vil du finde din egen superhelt frem, kan man tilmelde sig "Superhelteskolen". Her vil superhelteunderviserne vejlede børnene til at blive superhelte.

Det bliver også muligt at møde nogen, der har fundet deres superhelte. Forfatterparret Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen, som står bag superhelteserierne "Medusa", "Nordlys" og "Ghost", vil fortælle alt om deres superheltebøger, hvordan de fik ideerne til hele serien "De unge helte", hvordan det er at skrive bøger sammen, og hvorfor superhelte er så fascinerende. De 8-13-årige og deres voksne får desuden mulighed for at få en autograf og vinde en bog.

Annonce

Program for børn i efterårsferien på Vejle Bibliotek

Mandag:

Lav dit eget superhelteoutfit

Tirsdag:

Teater: Dyt, Båt og Kling Klang

Superhelteskolen

Virtual Reality - hvad kan det bruges til?

Onsdag:

Ghost, Medusa og andre superhelte

Fredag:

Byg din egen superhelt

Trafik og Virtual Reality

Det er dog ikke kun superhelte, som børnene kan blive klogere på. "Dyt, Båt og Kling Klang" hedder en teaterforestilling for de 3-10-årige. I teaterforestillingen "Dyt, Båt og Kling Klang", der er udviklet i samarbejde med Rådet For Sikker Trafik, får børnene en lærerrig optakt til eller afslutning på undervisningen om at begå sig i trafikken. Forestilling for de 3-10-årige.

Derudover byder efterårsferien også inden for i Virtual Reality-legeværkstedet. Hvis du er du vild med spil og ny teknologi eller bare nysgerrig, om det er noget for dig, får du mulighed for at bevæge dig ind i den virtuelle verden, når biblioteket giver smagsprøver på Virtual Reality. Arrangementet er for både børn og voksne, som kan lide at spille og gerne vil blive klogere på Virtual Reality-teknologien.

Det er gratis at deltage i de fleste af efterårsaktiviteterne for børn. Tilmelding og køb af billetter kan ske på vejlebib.dk, hvor man også kan læse mere om arrangementerne, som i flere tilfælde også finder sted på Vejle Bibliotekerne i Børkop, Egtved, Jelling og Give.

/gurpe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce