Annonce
Sydjylland

Efter årelangt og til tider gnidningsfyldt tilløb: Nyt idrætscenter skal indvies, og det vil samle området

Lørdag 30. oktober kan små, som store, samles sig i Gauerslund, da de store, nye idrætscenter skal indvies. Foto: Gauerslund IF
Det har været længe undervejs og skabt gnidninger og frustration. Men den lange proces bag det nye idrætscenter i Gauerslund har skabt et stærkt sammenhold mellem foreningerne. Og nu skal centret indvies.

Gauerslund: Det har været et ønske, der allerede blev skrevet om i midten af 1970'erne.

Og undervejs har den beskedne halkapacitet i Børkopområdet givet frustrationer og gjort det svært at samarbejde foreningerne imellem. Men lørdag 30. oktober er det officielt slut.

Her skal det nye, store idrætscenter indvies, og alle er velkomne til at være med til at fejre de nye tider, hvor Gauerslund går fra en hal til tre samt fitnesscenter, springcenter, paddeltennisbane med videre.

Annonce

Jeg ved for eksempel, at der er en flok unge mænd, der vil samles til noget mere uforpligtende indendørs fodbold hen over vinteren, og det kan bedre lade sig gøre nu.

Mette Platz, medlem af den lokale projektgruppe bag Gauerslund Idrætscenter

- Det bliver et kæmpe løft for alle og for hele området. Nu kan de mange foreninger rummes, for de har skulle kæmpe med at finde tider nok til. Men derudover så bliver der mulighed for, at der kan opstå mere spontane ting. Jeg ved for eksempel, at der er en flok unge mænd, der vil samles til noget mere uforpligtende indendørs fodbold hen over vinteren, og det kan bedre lade sig gøre nu, hvilket er en styrkelse for alle dem, der ikke er en del af foreningslivet, siger Mette Platz, der er medlem af den lokale projektgruppe, som i snart en håndfuld år har kæmpet for og arbejdet hen mod det nye idrætsanlæg.

Skabt sammenhold

Hun forklarer, at hele processen med at skabe det nye idrætsanlæg gennem det lange forløb har skabt både uoverensstemmelse mellem foreningerne, men også sammenhold. Og det er sammenholdet, der nu binder det hele sammen.

- Der er blevet skabt et sammenhold, der ikke nødvendigvis var så stærkt i starten. Der var nogle gnidninger, men stille og roligt blev det løst, og man arbejdede mod et samlet mål ved at få lidt og give lidt. Og nu står vi der, hvor foreningerne arbejder mere sammen, end de vel nogensinde har gjort før, siger hun.

Annonce

Fået meget for pengene

Indvielsen vil finde sted gennem store dele af lørdag 30. oktober, og der vil være mulighed for at prøve forskellige ting af. Eksempelvis paddeltennis og beachvolley, som er helt nye tiltag, der fremadrettet kan finde sted i Gauerslund.

Mette Platz har kæmpet for at få en beachvollyebane i Gauerslund, og nu er den klar til åbningen. Arkivfoto: Jørgen Flindt

Det er ting, der ikke var lagt op til helt fra start, men det viste sig, at man kunne komme længere, end man håbet på.

- Vi har formået at få rigtig meget for pengene. Også mere end vi turde håbe på. Men vi er nået så langt, fordi der har været en god entreprenør ind over projektet, og så har der været nogle lokale ildsjæle, der har knoklet for det og samlet penge sammen, siger Mette Platz.

Den nye dobbelthal får mange funktioner. Illustration. Vejle Kommune

Desuden vil hun rose kommunen, som har været god at samarbejde med og god til at tænke ud af boksen.

- Tag nu paddeltennisbanen. Den havde vi ikke regnet med, der ville have været råd til, men så opstod idéen fra kommunal side om, at et påkrævet regnvandsbassin da også kan bruges som en bane til paddeltennis. Det er den slags tanker, som alle kommer til at nyde godt af, siger Mette Platz.

En ting, der dog ikke helt er på plads endnu, er cafédelen. Den del vil ikke stå endelig klar ved indvielsen. Det samme gælder fitnesscentret, som åbner til vinter. Men ellers vil det nye idrætscenter med tre haller står klar.

Alle er velkomne ved indvielsen

Ved indvielsen kan man komme forbi og se, hvordan det ser ud. Der er også mulighed for at prøve forskellige sportsgrene af lige fra fodbold til billiard. Der er mulighed for at købe vådt og tørt og deltage i forskellige konkurrencer.

Indvielsen finder sted lørdag 30. oktober i tidsrummet klokken 9 til 16. Selve den røde snor klippes klokken 10.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Nyheder

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce