Annonce
Erhverv

Efter 19 år tager Hanne afsked med stamkunderne: Thi overtager Vestgrillen

Hanne Ærbo (th) byder Thi Quy Nguyen indenfor i Vestgrillen, som hun overtager fra 1. december. Foto: Marianne Husted

Populære kyllinger, som folk kører langt for at få, bøfsandwich og slagterlavede pølser bliver ved med at være på menuen.

Fredericia: Det er godt 19 år siden, at Hanne Ærbo og hendes nu afdøde mand kunne åbne grill- og pølsevognen, "Vestgrillen" på Vejlevej.

Nu er tiden til at tage afsked med livsværket og gå på efterløn, har den 64-årige indehaver besluttet. 1. december overdrager hun forretningen til Thi Quy Nguyen, 54 år.

Det er en særlig grill, den uddannede ernæringsassistent fra Ny Højen ved Vejle skal til at drive. Det er hun fuldt bevidst om.

Derfor bliver der heller ikke ændret på menukortet. Folk kommer kørende fra Vejle og Kolding for at købe stedets grillkyllinger. Et andet stort hit er bøfsandwichen med brun sovs og bløde løg. Og der har også altid været rift om pølserne, som bliver fremstillet hos en slagter.

- Jeg har mange stamkunder. Med tiden har vi også fået deres børn og børnebørn som faste kunder, siger Hanne Ærbo.

Annonce
Hanne Ærbo, medarbejderen Ulla og manden Kurt Sørensen har i de senere år udgjort et stærkt team i Vestgrillen. Med udgangen af denne måned takker de alle af. Foto: Marianne Husted

Familieforetagende

Hanne Ærbos mand havde i sin tid et ønske om at blive selvstændig efter at have arbejdet som assurandør. De fik øje på grunden, som de lejede, og fik tilladelse af kommunen til at stille vognen op.

I starten var det et fritidsjob for Hanne Ærbo, der fortsatte i sit job hos Elsam, indtil Vestgrillen efter et par år blev fuldtidsbeskæftigelse for begge.

Også de to sønner og svigerbørn har været flittige til at give en hånd med. Da ældstesønnen Jesper mente, at Hanne Ærbo og hendes mand kunne trænge til en ferie, tog han en uges ferie fra sit eget arbejde for at passe Vestgrillen.

Da hendes ægtefælle døde i 2005, sagde en svigerdatter sit job op for at hjælpe hende med grillen. Det har altid været et familieforetagende, og i de senere år har hendes mand, Kurt Sørensen, været en uvurderlig støtte.

Vestgrillen har ligget i godt 19 år på Vejlevej. Foto: Marianne Husted

Skal ikke frygte forandringer

Vietnamesisk-fødte Thi Quy Nguyens familie bliver også inddraget. Hendes mand har lovet at give en hånd med, når han har fri fra sit arbejde i Aarhus inden for it-branchen.

Hun har arbejdet i et plejehjemskøkken med tilknyttet café og dermed kontakt til kunder. Netop kontakten til kunder glæder hun sig til.

- Det bliver spændende at prøve noget nyt, siger hun, der er født i Saigon i Vietnam, men har boet i Danmark de seneste 20 år.

Men kunderne behøver ikke frygte for store forandringer. Thi Quy Nguyen har altid godt kunne li' at lave mad - også god dansk mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

Annonce