Annonce
Fredericia

Efter 20 år på ønskelisten blev cykelsti endelig indviet: - Den sikrer, at vi hænger mere sammen

Tirsdag blev en ny cykelsti på Skærbækvej indviet. Her var både 4. klasser inviteret til at cykle en tre kilometer lang tur på cykelstien, og de lokale dagplejemødre var mødt frem for at gå en tur på en kilometer. Foto: Anna Schjødt Larsen
Det var blandt store smil, at en længe ventet cykelsti på Skærbækvej blev indviet. Blandt de fremmødte var to 4. klasser, som fik lov at tage den første tur på den nye cykelsti.

Skærbæk: Tirsdag var en festdag i Skærbæk, da den nye cykelsti på Skærbækvej blev indviet. En hob af glade mennesker havde taget opstilling ved den nye cykelsti, som i dagens anledning var pyntet med både flag og balloner.

Den nye cykelstiforbindelse til Kolding Landevej har længe været ønsket af beboerne i Skærbæk, så smilene var store hos de fremmødte.

- En cykelsti har været på vores ønskeseddel i over 20 år. Jeg cykler selv meget, og Skærbækvej er virkelig trafikeret, fortæller Jonna Heebøll, formand for Skærbæk Beboerforening:

Annonce

- Tilbage i foråret havde vi første spadestik, så det er gået hurtigt. Og det er glædeligt, at cykelstien nu er her. Det er jeg sikker på, at vi bliver rigtig glade for.

Med den nye cykelsti, som går mellem Skærbæk Ringvej og Kolding Landevej, er der skabt bedre forbindelser til det øvrige cykelstinet. Og det gør, at Skærbæk bliver bedre forbundet til både Fredericia og Middelfart.

En cykelsti på Skærbækvej har været et stort ønske for beboerne i Skærbæk i 20 år. I dag stod den endelig færdig, og Jonna Heebøll, formand for Skærbæk Beboerforening, og Fredericias borgmester Steen Wrist (S) kunne med smil på læben klippe den røde snor og erklærer cykelstien for åben.  Foto: Anna Schjødt Larsen

Binder området sammen

- Den er med til, at vi hænger mere sammen. Mange siger jo "ude i Skærbæk" og "inde i Fredericia", men nu kommer vi til at hænge mere sammen med Fredericia. Det bliver også rigtig godt for de mange unge mennesker, der går på uddannelsescenter i både Erritsø og Middelfart. Der var mange af dem begyndt at køre i bil. Og det skal de jo ikke. De skal jo cykle, siger Jonna Heebøll.

Cykelsti på Skærbækvej

Cykelstien mellem Skærbæk Ringvej og Kolding Landevej er cirka 1,5 km lang. Udover cykelstien er der anlagt en sikker stiforbindelse/tunnel på tværs af Skærbækvej mellem Langelandsvej og Overmarken, som skal sikre sammenhæng mellem de nyeste boligområder i Skærbæk.

Cykelstiforbindelsen er etableret som en dobbeltrettet sti på østsiden af Skærbækvej. Fra den nye tunnel til rundkørslen er der cykelstier i begge sider af Skærbækvej.

Helt konkret kommer cykelstien til at binde boligområderne i området bedre sammen. Samtidig gør en ny tunnel, at man ikke længere skal krydse Skærbækvej. Hvilket bl.a. kan være en hjælp for de børn, der skal i skole.

Og lige præcis skolebørnene var også inviteret til indvielsen af den nye cykelsti. Helt bestemt to 4. klasser fra Fjordbakkeskolens Skærbækafdeling.

Tilbage i foråret havde vi første spadestik, så det er gået hurtigt. Og det er glædeligt, at cykelstien nu er her. Det er jeg sikker på, at vi bliver rigtig glade for.

Jonna Heebøll, formand for Skærbæk beboerforening

De var nogle af de første, der fik lov til at tage den tohjulede på tur på cykelstien. Efter tale og klipning af rød snor af borgmester Steen Writst (S) og Jonna Heebøll blev de to 4. klasser nemlig sendt afsted på en tre kilometer lang tur op og ned af cykelstien.

Annonce

Bedre trafiksikkerhed

Tre af de elever, der tog turen, var Mie Johannesen, Astrid Lind og Konrad Buhl. De synes alle, at det er fedt med en ny cykelsti. Det er forskelligt, hvor meget de er vant til at cykle.

Mie Johannesen (tv), Astrid Lind og Konrad Buhl går i 4. klasse på Fjordbakkeskolens Skærbækafdeling, og de var nogle af de første, der fik lov til at benytte den nye cykelsti. De synes alle, at det er godt med en ny cykelsti. Foto: Anna Schjødt Larsen

- Jeg er først lige begyndt, lyder det fra Mie Johannesen.

Konrad Buhl har derimod cyklet i lang tid, og han mener, at den nye cykelsti kun vil få ham til at cykle mere. Han peger særligt på en ting, der er godt ved, at der nu er kommet en cykelsti på strækningen:

- Det gør trafikken og sikkerheden bedre.

- Og det gør det nemmere at cykle langt, siger Astrid Lind.

Mia Schmidt er klasselærer i 4. klasse, og hun var sammen med sin klasse med til at indvie den nye cykelsti på Skærbækvej. Hun synes, det er rigtig fint med en ny cykelsti, som kan få eleverne mere sikkert i skole. Foto: Anna Schjødt Larsen

Elevernes klasselærer, Mia Schmidt, er som børnene også godt tilfreds med den nye cykelsti.

- Det er især fint for de børn, der bor i de nye kvarterer. Før cykelstien kom, skulle man køre ude på vejen, som var meget smal. Det kunne være svært for to biler at passerer hinanden, hvis der var en cykel. Normalt må man kun kører 60 km/t, men mange kører nok nærmere 80. Så det er også mere sikkert for dem. Det er rigtig fint, fortæller hun.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Øjenvidner til brand trængte ind i villa for at sikre, den var tom - naboer er rystede

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet tvivler ikke: Alt tyder på, at brand i villa blev påsat - vidner efterlyses

Alarm 112 For abonnenter

Masser af mystik om brand - det ved vi nu

FC Fredericia

FC Fredericias førstemålmand skifter til Superligaen - afløseren er allerede på plads

Fredericia For abonnenter

Handicapformand forslår ny placering til sårbare skolebørn: Hvorfor køre til Bøgeskov fremfor at huse dem 300 meter fra skolen?

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Debat For abonnenter

Dagens leder: Hvem er byens bedste.....?

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Erhverv

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Fredericia HK For abonnenter

Gudmundur Gudmundssons FHK tager form: En stor forstærkning, et stort tab, vitale forlængelser og et par ubekendte

Fredericia For abonnenter

Hus i Jyllandsgade solgt for 5,3 millioner: Her er ugens bolighandler i Fredericia

Byens Bedste

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Annonce