Annonce
Erhverv

Efter 25 år overdrages cykelforretning fra far til søn

Fredag skiftede Børkop Cykler officielt hænder fra far til søn: Til venstre Lars Knudsen og til højre Hans Peter Knudsen. Foto: Michael Svenningsen
børkop - 25-års jubilæum, Lars Knudsens 60-års fødselsdag og overdragelsen af butikken til sønnen Hans Peter Knudsen. Der var nok at fejre, da man fredag markerede den officielle overdragelse af Børkop Cykler, efter at Lars Knudsen har stået i spidsen for butikken i 25 år.

- Vi har faktisk været i gang med det her skifte i flere år, for forretningen er efterhånden så stor, at man ikke bare kan skifte fra den ene dag til den anden. Men nu skal jeg passe kontoret og regnskaberne. Resten har Hans Peter ansvaret for, forklarede Lars Knudsen.

En arbejdsdag for Lars Knudsen starter normalt klokken 6.30 og slutter klokken 18-18.30. Men nu skærer han ned på arbejdstiden.

- Jeg kommer til at gå klokken 14 hver dag og det bliver da dejligt. Det glæder min kone sig også til. Hun er pludseligt blevet svagtseende, så det har selvfølgelig også haft indflydelse på min beslutning om at gå så meget ned i tid, sagde Lars Knudsen.
Mange af receptionens gæster havde gaver med i anledningen af overdragelsen, butikkens 25-års jubilæum og Lars Knudsens 60-års fødselsdag. Foto: Michael Svenningsen

Mere travlt i dag

Da Lars Knudsen købte Børkop Cykler i 1992 som et konkursbo, var der meget som så anderledes ud. Man kunne sælge flere forskellige ting, men i dag er butikken strømlinet, så den alene sælger cykler. Det var også bedre tid til kunderne, hvilket Lars Knudsen godt kunne lide.

- Folk havde ikke så travlt dengang, der var bedre tid til betjeningen af kunderne. Desuden er vores forretning også vokset eksplosivt de seneste fire år og vi har tredoblet vores omsætning. Det er jo både godt og skidt, for i perioder har vi næsten ikke kunnet følge med, sagde Lars Knudsen.

Han var tryg ved at nu helt at overlade ansvaret til Hans Peter Knudsen. Den nye ejer følte dog ikke selv, at han pludselig havde fået lagt ansvaret på sig, da overgangen har været så glidende.

- Min far er jo lige så stille blevet klar til det her og i virkeligheden har jeg haft det fulde ansvar for butikken i et års tid, hvor han slet ikke har blandet sig. Men jeg har ikke forstand på regnskaber, så jeg er meget glad for, at han forsætter med at stå for dem, sagde Hans Peter Knudsen.
Selv har han nu arbejdsdage på 16 timer og det kræver, at familietiden bliver planlagt.

Tid til børnene

- Jeg har heldigvis en meget forstående kone, så vi har aftalt, at fra 18 til 20 handler det ikke om arbejde, men om børnene. Så kan jeg arbejde igen bagefter. Og om lidt tager vi tre uger til Thailand og så er det familietid. Men det er det værd, for ligesom butikken er min fars livsværk er den også blevet mit livsværk, forklarede Hans Peter Knudsen.

Børkop Cykler har 14 ansatte og Hans Peter Knudsen planlægger at ansætte ungearbejdere til at betjene kassen, så de andre medarbejdere frigøres til at betjene de mange kunder.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce