Annonce
Vejle

Efter afgørelsen: Klager lader champagnen springe

Som forhenværende gymnasielektor er Vigand Rasmussen vant til at råbe folk op. Nu har hans klage givet byrådet en mulighed for at ændre planen for Posthusgrunden. En chance, han håber, at politikerne vil gribe. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Lokalhistoriker Vigand Rasmussen er manden bag klagen, der kan vælte NPV's Gammelhavn-projekt.

Vejle: Vigand Rasmussen var en glad mand, da avisen tidligt torsdag morgen sendte en mail med Planklagenævnets afgørelse over Posthusgrund-planen til lokalhistorikeren, der bor i Vejles vestby.

Vigand Rasmussen er manden bag den klage, der nu sender rystelser ind over NPV's omfattende byggeplaner for det store areal ved Gammelhavn.

Sammen med tre af byens forretningsdrivende, Allan Sørensen, Helle Madsen og Mette Schjødt Laursen, sendte den tidligere gymnasielærer en klage med ni punkter til det daværende Naturklagenævn. Først her godt to et halvt år efter har Planklagenævnet truffet en afgørelse, som betyder, at projektets kommuneplantillæg og dermed også lokalplanen er ugyldig.

Det får de helt store smil frem hos Vigand Rasmussen, der samtidig er politisk aktiv i baglandet hos Radikale Venstre, der i byrådet hele tiden har været modstander af NPV's projekt.

Annonce
På den måde kan man skabe et en beboelse på et stort grønt område og ikke blot den gang anden sals karse, som NPV opererer med.

Vigand Rasmussen

Åbner champagnen

- Jeg blev utroligt glad, da jeg fik afgørelsen i morges. Hvis det ikke havde været så tidligt på dagen, havde jeg åbnet en flaske champagne og skålet med min hustru. Men det gør vi senere på dagen, sagde Vigand Rasmussen torsdag formiddag.

Det slår ikke skår i glæden, at Planklagenævnet stort set afviser alle ni klagepunkter og selv har fundet en mangel i kommuneplantillægget.

- Jeg er glad for, at afgørelsen giver politikerne i byrådet tid til at tænke sig om og vurdere, om det her er det rigtige projekt for arealet. Eller om de skal se på det med friske øjne. Hvis det er det, der kommer ud af vores klage, har det været det hele værd, siger Vigand Rasmussen.

Noget tyder på, at han får ret, da der - som tidligere omtalt - nu tegner sig et politisk flertal for at lave en helt ny lokalplan for det centralt beliggende areal, som i dag ejes af PostNord, BaneDanmark og DSB.

Karse på anden sal

- Mit hjertebarn er, at vi skal passe på godstrafikken på Vejle Station. Står det til mig, skal der laves en helt ny plan, hvor der tænkes en ny godsbanegård med fire spor ind på arealet. Det er der plads til, og så må de for min skyld gerne lave randbebyggelse på den vestlige del af det areal, PostNord ejer. Hvor Power kan ligge på det ene hjørne, Kvickly på det andet og med parkering bagved, siger Vigand Rasmussen.

NPV's nuværende projekt rummer en stor karrébebyggelse, der går hele vejen rundt om en offentlig park, der skal ligge en etage over et stort parkeringsdæk. I stedet foreslår Vigand Rasmussen et mere åbent boligprojekt med fire-fem punkthuse i fire etager mod øst.

- På den måde kan man skabe et en beboelse på et stort grønt område og ikke blot den gang andensals-karse, som NPV opererer med. Jeg tror, det er en løsning, der kan gøre alle glade, siger han.

Kan ende med ny klage

Vigand Rasmussen vil ikke afvise, at han vil sende en ny klage til Planklagenævnet, hvis et politisk flertal i byrådet ender med at vedtage et nyt kommuneplantillæg, der blot er rettet til efter kravene fra klagenævnet. En ny klage vil endnu en gang forsinke NPV's planer på arealet.

- Det må vi tage derfra, hvis situationen opstår. Men der skal være substans i klagen. Det skal ikke bare være brok. Men hvis vi finder steder, som gør, at vi kan sende en berettiget klage, vil vi gøre det, siger den politisk aktive lokalhistoriker.

Det var torsdag ikke muligt at få en kommentar fra NPV's direktør, Jens Schaumann, om udviklingen i sagen og de nye politiske vinde i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];