Annonce
112

Efter arbejdsulykke på rangerområde: DB Cargo-ansat er stadig sygemeldt

Om det var en teknisk fejl eller et spørgsmål om sikkerhed, der var årsag til en ulykke, hvor en 45-årig mand fra Fredericia kom til skade med sin arm i sidste uge, er der endnu ikke klarhed over. Arbejdstilsynet kigger på sagen. Foto: Nana Hanghøj
Fredag blev en DB Cargo-medarbejder opereret i armen, efter at være involveret i en arbejdsulykke på rangerområdet nord for banegården. Han har ikke genoptaget sit arbejde endnu, oplyser arbejdsgiveren.

Opdateret 25. juni kl. 9.50. Oprindeligt oplyste vi - på baggrund af informationer fra DB Cargo - at den tilskadekomne var kommet hjem fra sygehuset. Det er imidlertid ikke korrekt. Vi beklager fejlen.

Fredericia: Den 45-årig mand fra lokalområdet, der torsdag aften i sidste uge kom til skade med sin arm i forbindelse med arbejde på rangerområdet nord for Fredericia Banegård, er stadig sygemeldt.

Det oplyser Jan Wildau, kommunikationchef ved DB Cargo. Manden, der kom til skade sent torsdag aften, er ansat i DB Cargo, som er jernbanegodsoperatør.

Manden blev efter ulykken, som skete i forbindelse med, at to godsvogne afsporede, kørt på sygehuset, hvor han efterfølgende blev opereret i sin arm.

- Han fik en alvorlig skade, fortæller Jan Wildau.

Annonce

Arbejdstilsynet overtager

I forbindelse med afsporingen væltede togene ikke, men medarbejderen faldt af toget i forbindelse med en passage af et sporskifte, oplyste kommunikationschefen ved DB Cargo i sidste uge til Fredericia Dagblad.

Jernbanegodsoperatøren er endnu ikke kommet nærmere et svar på, hvorvidt ulykken skyldtes en teknisk fejl eller om det var et spørgsmål om sikkerhed.

Arbejdstilsynet skal kigge på den del, og i fredags bekræftede tilsynet, at det havde været til stede i Fredericia efter godstogulykken.

Havarikommissionen har desuden vurderet, om den skulle iværksætte en undersøgelse.

- Vi har valgt ikke at gå videre med undersøgelsen, og henviser i stedet til Arbejdstilsynet. Vi betragter det som en arbejdsulykke, da det ikke er sket i togdrift, men under rangering. Vi og Arbejdstilsynet er enige om, at der er tale om en arbejdsulykke, siger Bo Haaning, leder af jernbaneenheden i Havarikommissionen.

Jan Wildau fra DB Cargo oplyser, at medarbejderen efter omstændighederne "har det nogenlunde".

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce