Annonce
112

Efter arbejdsulykke på rangerområde: DB Cargo-ansat er stadig sygemeldt

Om det var en teknisk fejl eller et spørgsmål om sikkerhed, der var årsag til en ulykke, hvor en 45-årig mand fra Fredericia kom til skade med sin arm i sidste uge, er der endnu ikke klarhed over. Arbejdstilsynet kigger på sagen. Foto: Nana Hanghøj
Fredag blev en DB Cargo-medarbejder opereret i armen, efter at være involveret i en arbejdsulykke på rangerområdet nord for banegården. Han har ikke genoptaget sit arbejde endnu, oplyser arbejdsgiveren.

Opdateret 25. juni kl. 9.50. Oprindeligt oplyste vi - på baggrund af informationer fra DB Cargo - at den tilskadekomne var kommet hjem fra sygehuset. Det er imidlertid ikke korrekt. Vi beklager fejlen.

Fredericia: Den 45-årig mand fra lokalområdet, der torsdag aften i sidste uge kom til skade med sin arm i forbindelse med arbejde på rangerområdet nord for Fredericia Banegård, er stadig sygemeldt.

Det oplyser Jan Wildau, kommunikationchef ved DB Cargo. Manden, der kom til skade sent torsdag aften, er ansat i DB Cargo, som er jernbanegodsoperatør.

Manden blev efter ulykken, som skete i forbindelse med, at to godsvogne afsporede, kørt på sygehuset, hvor han efterfølgende blev opereret i sin arm.

- Han fik en alvorlig skade, fortæller Jan Wildau.

Arbejdstilsynet overtager

I forbindelse med afsporingen væltede togene ikke, men medarbejderen faldt af toget i forbindelse med en passage af et sporskifte, oplyste kommunikationschefen ved DB Cargo i sidste uge til Fredericia Dagblad.

Jernbanegodsoperatøren er endnu ikke kommet nærmere et svar på, hvorvidt ulykken skyldtes en teknisk fejl eller om det var et spørgsmål om sikkerhed.

Arbejdstilsynet skal kigge på den del, og i fredags bekræftede tilsynet, at det havde været til stede i Fredericia efter godstogulykken.

Havarikommissionen har desuden vurderet, om den skulle iværksætte en undersøgelse.

- Vi har valgt ikke at gå videre med undersøgelsen, og henviser i stedet til Arbejdstilsynet. Vi betragter det som en arbejdsulykke, da det ikke er sket i togdrift, men under rangering. Vi og Arbejdstilsynet er enige om, at der er tale om en arbejdsulykke, siger Bo Haaning, leder af jernbaneenheden i Havarikommissionen.

Jan Wildau fra DB Cargo oplyser, at medarbejderen efter omstændighederne "har det nogenlunde".

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce