Annonce
Læserbrev

Efter at have overværet Stig Gerdes-retssag: Ak ja, hvor findes sandheden?

Om en erfaren dommer finder frem til en form for salomonisk visdom i alle paragrafferne, der kommer Stig Gerdes til gode, så lægeautorisationen ikke fratages for evigt, kan jeg kun håbe.

Læserbrev: Verden er fyldt med skævheder. Mandag oplevedes både en af de små og store, da jeg bevægede mig til civilretten i Kolding for at overvære sagen med lægen Stig Gerdes.

Han og 2000 patienter fik en kedelig julegave i 2016: midlertidig pludselig fratagelse af lægeautorisationen for at have grebet ind i et hjælpeløst menneskes liv. Et liv, der af samfundets instanser hidtil ikke var taget hånd om på hensigtsmæssig måde.

Resultatet af den indgriben ser man ikke på. Heller ikke om andre skulle have været dømt på grund af uagtsomhed.

Da jeg med besvær nåede frem, blev jeg i første omgang skuffet - tilsyneladende ikke plads til mig. Det var der dog, men fire mennesker kom ikke ind. De blev bedt om at vente, da man ville bede dommeren, om der kunne skaffes stole.

Mens dommeren gik ud for at skaffe stole, gik jeg ud til de ventende. De var smuttet. Der blev dog brug for stolene senere.

I Fredericia Dagblad kunne man så læse, at der ikke var plads til alle fremmødte. Det var der.

Ak ja, hvor findes sandheden?

Samtiden er uretfærdig, men fagfolkene udi juridiske spidsfindigheder må beundres for veltalenhed og kvikke hjerner.

Om en erfaren dommer finder frem til en form for salomonisk visdom i alle paragrafferne, der kommer Stig Gerdes til gode, så lægeautorisationen ikke fratages for evigt, kan jeg kun håbe.

I øvrigt mener jeg, det er mærkeligt, at netop læger kan fortsætte receptudskrivninger også som pensionister. Men det er jo en helt anden historie.

"Samtiden er uretfærdig, men fagfolkene udi juridiske spidsfindigheder må beundres for veltalenhed og kvikke hjerner", skriver Hanne Jacobsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Annonce