Annonce
Trekantområdet

Efter borgmesters nej til Eva Kjer: V-profiler undrer sig over indblanding

Birgitte Kragh er en af de fire, der i sidste uge gik ud og erklærede, at de ønsker Eva Kjer Hansen som ny frontfigur for Venstre i Kolding. Arkivfto: Martin Ravn
Medlemmer af firkløveret bag Eva Kjer Hansen forudser, at Venstres partiforening nu får flere medlemmer, som vil påvirke valget af Jørn Pedersens efterfølger. Også nogle, som slet ikke er Venstrefolk af overbevisning.
Annonce

Kolding: Det bliver mødt med dyb forundring i det firkløver, som i sidste uge gik ud med deres anbefaling af Eva Kjer Hansen som Venstres kommende borgmesterkandidat, at borgmester Jørn Pedersen nu har meldt ud, at han siger nej tak til Kjer Hansen og ja til byrådsmedlem Jakob Ville som partiets næste frontfigur.

- Det er kun kort tid siden, at borgmesteren sagde, at han ville forholde sig neutralt. Så det undrer mig, at han nu melder så markant ud, siger en af de fire Venstre-politikere, Birgitte Kragh, som også hæfter sig ved, at både Jakob Ville og Jørn Pedersen på deres Facebook-sider nu opfordrer folk til at melde sig ind i Venstres partiforening senest 1. oktober, så de kan være med til at afgøre kampvalget den 8. oktober.


Jeg undrer mig over, at det skal være andre end Venstres medlemmer, der skal være med til at bestemme.

Birgitte Kragh, byrådsmedlem for Venstre


- Jeg forstår det sådan, at Jørn Pedersen inviterer andre ind i Venstre, og jeg undrer mig over, at det skal være andre end Venstres medlemmer, der skal være med til at bestemme. Det må være fordi, man har en fornemmelse af, at man vil noget andet end det, Venstres medlemmer vil, mener Birgitte Kragh.

Men hvad er forskellen på, at borgmesteren melder sin støtte til Jakob Ville ud - I fire har jo også meddelt, hvem I mener er den rette?

- Jørn har bare sagt, at det er dem, der er tilbage efter ham, der skal påvirke valget. Og vi, som fortsætter vores politiske arbejde, har været optagede af at finde den kandidat, som vi mener, der er bedst egnet, siger Birgitte Kragh.

Annonce

Større bevågenhed

Henrik Nielsen og Eea Haldan Vestergaard, som også er med i firkløveret, er mere fåmælte.

- Jørn Pedersen har valgt at gå fra sit løfte om, at han ikke ville blande sig. Det er så hans sag, og mere har jeg egentlig ikke at sige, siger Henrik Nielsen, mens Eea Haldan Vestergaard nøjes med at påpege, at "det er Venstres medlemmer, der bestemmer, og det synes jeg, borgmesteren skal huske".

Sidste blad i firkløveret er Asger Christensen, som er medlem af EU-Parlamentet og derfor har orlov fra Kolding Byråd.

Tror du, det får indflydelse på Eva Kjer Hansens chancer for at blive valgt, at Jørn Pedersen ikke støtter hendes kandidatur?

- Det har jeg ingen fornemmelse af. Ikke det, der ligner. Men jeg tror, at vores opstillingsmøde den 8. oktober får endnu større bevågenhed både blandt Venstre-medlemmer og andre borgere. Jeg tror da, at det får folk til at blive opmærksomme på, at her er der en mulighed for at være med til at bestemme, hvem skal være i spidsen for Kolding,  siger Asger Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce