Annonce
Fredericia

Efter dage med høje smittetal: Tre nye coronatilfælde i Fredericia

Corona-testcentret på MesseC i Fredericia havde ledige tider, men oplever nu flere dages ventetid. Foto: Peter Friis Autzen
Efter dage med høje smittetal i Fredericia Kommune viser søndagens opdaterede tal tegn på forbedring.
Annonce

Fredericia: onsdag 10, torsdag 13, fredag 11, lørdag 13... og søndag tre.

Man kan håbe, at tallet for det seneste døgn er tegn på, at antallet af coronasmittede går mod bedre tider i Fredericia Kommune.

Klokken 14 kom de nyeste tal fra Statens Serum Institut. Skeptikeren vil pointere, at antallet af smittede inden for de seneste syv dage er steget med én til 61, så incidenstallet for samme periode er på 119,2.

Optimisten vil påpege, at søndagens tal er markant lavere end de foregående døgn, og at Fredericia er gledet ned fra tredje- til fjerdepladsen over de hårdest ramte kommuner på landsplan, når det omhandler coronasmittede. Her overgår Aabenraa nu med et incidenstal på 121,1.

Også positivprocenten for de seneste syv dage er faldet i Fredericia. Ganske vist kun én hundrededel fra 0,99 til 0,98, men det går den rette vej. Det er dog fortsat den næsthøjeste positivprocent på landsplan, hvor kun Kolding Kommune overgår. Her er 2,13 procent af prøverne positive.

Annonce

3,5 procent færdigvaccineret

Kolding topper også den kedelige statistik over de hårdest coronaramte kommuner på landsplan i øjeblikket

Inden for den seneste uge er 279 personer testet positiv for corona i Kolding, så incidenstallet ligger på 300. Det svarer til, at tre tusindedele af befolkningen i Kolding Kommune er blevet testet positiv for corona inden for den seneste uge.

I alt har knap 2,7 procent af Kolding Kommunes indbyggere været testet positiv for corona i den periode man har testet. For Fredericia Kommune ligger det tal på godt 2,2 procent.

I Fredericia har 2643 af kommunens 51.112 indbyggere påbegyndt en coronavaccination, hvilket svarer til 5,2 procent. 1766 borgere svarende til 3,5 procent er færdigvaccineret i kommunen, viser søndagens opdaterede tal fra Statens Serum Institut.

På landsplan er 3,0 procent af den danske befolkning færdigvaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Debat

Klumme: Forår og lysere tider på vej

Annonce