Annonce
Fredericia For abonnenter

Efter fire års kamp: - Borgervejlederen var min redning

Sygdommen ramte Mette Engelsen som lyn fra en klar himmel 1. august 2015. Datoen står mejslet i hendes hukommelse, for siden da har livet ikke været det samme. Fire år efter hun blev ramt fik hun godkendt et 16 timers fleksjob hos sin arbejdsgiver Skat i Middelfart. Her er andre også ansat på fleksjob, men sagsbehandlingen i Fredericia har vakt undren og vrede flere gange hos både chefer og HR hos Skat. Foto: Peter Leth-Larsen
Mette Engelsen sloges i fire år med sygdom og Fredericia Kommune om at få anerkendt et fleksjob. Efter års ansættelse hos Skat blev hun ramt af sygdom, og sammen med sin arbejdsgiver kæmpede hun sig mod et fleksjob på 16 timer. Men uden borgervejlederen havde hun givet op. Nu håber hun at kunne være brik i at forhindre, at borgervejleder skæres væk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce