Annonce
Trekantområdet

Efter flere smittetilfælde: Daginstitution lukker helt ned, og alle ansatte skal testes

I løbet af de seneste dage er der kommet fire nye smittetilfælde til i Midtbyens Børnehus. Tre af tilfældene er hos medarbejdere, og derfor lukkes institutionen, og alle medarbejdere sendes til test. Foto: Google Street View
Efter flere smittetilfælde i Midtbyens Børnehus har kommunen efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at lukke hele institutionen de sidste dage op til jul. Alle medarbejdere skal testes, efter at tre ansatte blev testet positive i weekenden.

Kolding: Daginstitutionen Midtbyens Børnehus på Vifdam lukker og slukker nu og holder lukket de sidste dage frem til jul.

Det sker efter flere coronatilfælde i institutionen de seneste dage, og beslutningen blev truffet mandag af ledelsen i Kolding Kommune efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

I alt har der været fem coronatilfælde i Midtbyens Børnehus, oplyser børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson. og tre af dem har været på samme stue og er kommet indenfor få dage.

To af de tre smittede fra denne stue er medarbejdere, der blev sendt til test efter, at et barn havde fået en positiv coronatest i torsdags. Dertil kommer, at en ansat fra en anden stue i institutionen også blev testet positiv i weekenden.

I samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed har man besluttet at bede alle medarbejdere om at blive testet for corona, så man får et overblik over smittens omfang blandt dem.


Vi var nødt til at gøre noget, og vi har vurderet, at det var bedst at være sikre

Michael Petterson, børne- og uddannelsesdirektør


Desuden oplyser man fra kommunens side, at man har besluttet nedlukningen, da man ønsker, at det skal være trygt for forældre at sende deres børn afsted til pasning, og man håber, at nedlukningen og de efterfølgende julelukkedage kan få bugt med smittespredningen.

- Vi var nødt til at gøre noget, og vi har vurderet, at det var bedst at være sikre her, siger Michael Petterson.

Der går cirka 120 børn i Midtbyens Børnehus, der har omkring 30 medarbejdere.

Michael Petterson oplyser, at kun få børn var tilmeldt til pasning i dagene op til jul. Mandag var der for eksempel kun fem børn i vuggestueafdelingen og 15 børn i børnehaveafdelingen.

Der tilbydes nødpasning den 22. og 23. december til børn, hvor for eksempel begge forældre skal arbejde, og som varetager kritiske samfundsfunktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce