Annonce
Fredericia

Efter Folketingets åbningstale drømmer fredericianere nu om et nærhospital

I udgangen af 2016 blev Fredericia Sygehus lukket, og bygningerne huser nu i stedet Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen // Ritzau Scanpix
Tilbage i 2016 lukkede Fredericia Sygehus til flere borgeres ærgrelse. I går understregede statsminister Mette Frederiksen i sin tale ved Folketingets åbning, at regeringen ønsker at etablere nærhospitaler rundt i landet. Det giver nu fredericianere håb for, at et af dem skal placeres i byen.

Fredericia: Efter Mette Frederiksen (S) i går understregede, at regeringen vil etablere nærhospitaler rundt om i landet, drømmer flere fredericanere nu om, at det skal ske i byen.

En reporter fra Radio4 Morgen talte med borgere ude foran den gamle sygehusbygning, der nu huser Fredericia Sundhedshus.

- Jeg synes, at de ældre borgere har for langt til Vejle og Kolding - og Middelfart er også lukket - så vi har ikke nogen alternativer, siger en af borgerne, Charlotte Honore.

Annonce

Charlotte Honore ønsker, at det nye udspil kunne få enten en vagtlæge eller skadestue til Fredericia. For nyligt oplevede hun selv at måtte tage toget til Kolding med et brækket ribben, da hun kom til skade efter sundhedshuset åbningstid.

På trods af, at Fredericia ved sygehusnedlukningen fik et sundhedshus, er flere undersøgelser, som man førhen kunne få taget, ikke mulige længere. I regeringens udspil om nærhospitaler er der lagt op til, at man kan udvide visse ting i de eksisterende sundhedshuse. Her er vagtlæger nævnt som en mulighed, mens skadestuer ikke nævnes.

Formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Ejlersen (DF), vurderer også at muligheden for en skadestue ligger langt væk endnu. Tilbuddet om en vagtlæge er hun derimod klar til byde ind på.

- Det kan løse et af problemerne, hvis vi kunne få sådan et akutsygehus til at ligge i Fredericia. Det er vi hvert fald klar til at gå i dialog omkring, siger Susanne Ejlersen (DF).

- Vi gør alt, hvad vi kan i Fredericia Kommune, for at tiltrække så mange faciliteter som muligt.

Forslaget om nærhospitaler var onsdag på programmet i Radio4 Morgen. Lyt her til det fulde indslag, hvor de besøgte Fredericia. 

Senere i udsendelsen var formand for organisationen Danske Patienter, Klaus Lunding, også inviteret til en snak om forslaget. Han mener, at ordet nærhospitaler sender et skidt signal og skaber falske forhåbninger. Lyt med her. 

Ifølge Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, er regeringens forslag om nærhospitaler slet ikke nyt - faktisk nærmere en gammel traver. Hør i indslaget, hvilke rødder forslaget har, og hvad vi kan forvente denne gang. 

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericias første testkamp endte med pil op, men træneren frygter, der kommer en regning

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce