Annonce
Erhverv

Efter forurening under parkeringsplads: Shell gør klar til oprensning

Der er fræset asfalt af på parkeringspladsen ved Shell. Årsagen er oprensning for forurening. Foto: Shell
Shell har fræset asfalt af på parkeringspladsen på Egeskovvej.

Fredericia: På Shell bliver der i øjeblikket klargjort til oprensning af forurening i jorden.

Derfor er asfalten på parkeringspladsen på Egeskovvej blevet fræset af. Det skete torsdag eftermiddag, oplyser Shell.

- Vi har lavet midlertidige parkeringspladser inden for hegnet. Det har vi gjort før, hvor vi maler op med gult. Det sker i forbindelse med oprensning af forurening, som går i gang nu, fortæller pressechef hos Shell Torben Ø. Sørensen.

Opdaget ved ombygning af skur

Undersøgelser af forureningen under parkeringspladsen har tidligere vist, at forureningen er mindre end frygtet. Det betyder, at der kun skal køres omkring 25 lastbilfulde jord til miljøbehandling mod tidligere forventet omkring 150.

Ud over afgravning af jord vil der blive iværksat en flerårig såkaldt insitu-oprensning, hvor der skal pumpes ilt ned i jorden. Ilten medvirker til nedbrydning af kulbrinter samt frigiver kulbrinter, så de kan suges op via såkaldt vakuum-ekstraktion. Dette vil ske frem til medio 2022.

Metoden er allerede afprøvet i området, og resultaterne fra disse test har været meget positive, oplyser Shell. Forureningen blev opdaget i forbindelse med ombygning af et cykelskur.

Forureningen stammer fra et for længst nedlagt anlæg på Nordre Kobbelvej, hvor tankbiler blev påfyldt brændstofprodukter til udkørsel til tankstationer.

Det var spildevandsledningen herfra, der førte under parkeringspladsen, og hvor rørene har været utætte. Rørene er for længst repareret og leder i øvrigt ikke længere spildevand fra det nedlagte udleveringsanlæg til raffinaderiets spildevandsanlæg.
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Annonce