Annonce
Kolding

Efter hærværk og indbrudsbølger: Nu er det mere sikkert at parkere på samkørselsplads

Sådan så det ud, da en række biler tilbage i 2017 blev udsat for hærværk. I løbet af 2018 har dette dog været et sjældent syn. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen
I både 2016 og 2017 var der i gennemsnit to tilfælde af indbrud og hærværk mod biler parkeret på Tankedalsvej om måneden. Sidste år var tallet markant lavere, da der hele året kun er blevet anmeldt otte tilfælde.

Kolding: Samkørselspladsen på Tankedalsvej ved Kolding Syd-afkørslen på motorvej E45 er blevet et mere sikkert sted at parkere sin bil. De mange tilfælde af hærværk og tyverier, der har præget pendlerpladsen i både 2016 og 2017, var sidste år dykket til et markant lavere antal end de to foregående år.

Tal fra Sydøstjyllands Politi viser nemlig, at der i 2018 kun blev anmeldt otte episoder med hærværk og tyveri fra pladsen. Til sammenligning var tallene helt oppe på henholdsvis 27 og 28 i de foregående år.

Vicepolitiinspektør og leder af Patruljecenter Syd Finn Ellegaard Nielsen fortæller, at stedet siden hærværksbølgerne har været et fokusområde for politiet.

- Vi har sørget for jævnligt at være synlige og til stede på de tidspunkter, som indbrudene fandt sted på. Samtidig har vi lavet nogle efterforskningstiltag, der førte til anmeldelse af to unge mennesker, der blev sigtet for at have stået bag en lang række af episoderne, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Annonce

Stadig et fokusområde

Vicepolitiinspektøren vil dog ikke tage al æren for, at antallet tallene er faldet.

- Der er ingen tvivl om, vi har lavet en massiv indsats derude. Men jeg kan ikke sidde og tage æren for, at tallet er faldet. Jeg kan bare håbe på, at vores indsats har gjort en forskel, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Vejdirektoratet, der ejer pendlerpladsen, bebudede i 2018, at det ikke ville sætte videoovervågning op på Tankedalsvej, fordi det i deres optik ikke er med til at forhindre kriminalitet. Det tyder da også på, at overvågning ikke har været nødvendig, men at politiets arbejde med patruljering har været nok. Arbejdet med patruljering omkring pladsen fortsætter i 2019.

- Det bliver ved med at være et stort fokusområde for os. Rastepladser og pendlerpladser er et at vores primære patrujleområder, lige som industrikvarterer om natten, og boligkvarterer om aftenen. Det er analysebaseret, og det er vi i stor grad hægtet op på i vores arbejde med patruljering, fortæller Finn Ellesgaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce