Annonce
Fredericia

Efter halvandet år bliver olierør på skrænt nu svejset

Sikkerheden har haft højeste prioritet i forbindelse med reparationen af de sidste to af fire olierør i skrænten for enden af Læsøvej. Der er flyttet et par tusinde tons jord for at sikre en solid platform til de vedligeholdelsesfolk fra Shell Raffinaderiet, som i weekenden svejse kappen på rørene. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce
fredericia - I den kommende weekend går svejseeksperter fra Shell i gang med at reparere de olierør, der for over 16 måneder siden blev beskadiget af en skovmaskine fra Hededanmark.

- Vi har nu fået gjort klar til, at vi sikkert kan have svejsere til at arbejde på skrænten. Vi har på det seneste håndgravet det sidste ler væk fra røret og fået rejst et telt over rørene, så der kan arbejdes stort set uanset vejret, siger pressechef Torben Sørensen fra Shell Raffinaderiet.
Annonce

Millionregning

Det har kostet millioner af kroner og mange timers indsats at nå så vidt.

Rørene blev beskadiget, da Fredericia Kommune havde entreprenører til at gøre klar til, at skrænten ved Læsøvej kan hegnes ind, og der kan sættes får ud til at holde uønskede bjørneklo nede. Men i den lerede skrænt satte skovmaskinen sig fast. Da den blev slæbt op ad skrænten, blev leret over de fire vitale olierør skrabet af, og kappen på rørene beskadiget.

Der gik ikke hul på rørene, men Shell har siden ønsket at få kappen på rørene repareret og har arbejdet på sagen siden oktober 2015.
Annonce

Leret udfordrede

Mens de første to rør relativt hurtigt blev ordnet, viste Lillebæltsleret i skrænten at være en kæmpe udfordring i forbindelse med reparationen af de sidste rør.

- Vi har haft totalt fokus på sikkerheden for de folk, der skal ned at reparere rørene, siger Torben Sørensen.

Det har betydet, at der siden årsskiftet har været arbejdet på at flytte ler og jord fra skrænten, så der nu er et sikkert fundament for teknikerne at arbejde på.

Gravemaskiner og køreplader ned til området er sikret med kraftige wirere.

- På det seneste har vi håndgravet omkring rørene, og vi har haft en container stående, som også har været spændt fast. Sikkerheden har allerhøjeste prioritet, siger Torben Sørensen.

- Vi har haft geologer til at følge arbejdet, så vi har kunnet følge med i bevægelser i skrænten. Det har været dygtige folk, og vi har ikke været ude i situationer, hvor der har været fare på færde, siger Torben Sørensen.
Annonce

Hegn om det hele

Fredericia Kommune advarer med skilte mod at færdes på skrænterne, som består af Lillebæltsler.

Der er sat hegn om hele området for enden af Læsøvej, hvor der ellers er adgang til stranden via en trampesti.

- Vi har gjort tydelig opmærksom på, at der er tale om en arbejdsplads, og vi har hegnet ind, så længe vi arbejder på stedet. Vi håber, at vi bliver færdige med reparationsarbejdet i weekenden, men derefter skal vi i gang med at retablere hele skrænten. Det kommer til at tage flere uger, siger Torben Sørensen.
Annonce

Gode naboer

Han tør ikke sige, præcis hvornår skrænten igen er klar til at bevæge sig på for får og folk.

- Vejret kan spille ind i tidsplanen, så det er umuligt at sætte en endelig slut-dato på. Men vi håber også, at det snart er slut og ikke mindst af hensyn til naboerne, som har været utrolig tålmodige, siger Torben Sørensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce