Annonce
Fredericia

Efter hedeslag - studenter dansede sig til varmen

Hurraaaaa. Foto: Peter Leth-Larsen
En pludselig kølig vind gennem Prinsens Port gav årets studenter og hf'ere ekstra incitament til at danse tæt rundt om Landsoldaten.

Fredericia: Hvide huer blev kastet op mod de grå skyer, som lidt barmhjertigt skærmede årets studenter for bagende sol onsdag eftermiddag på Landsoldatpladsen. Et temperaturfald på 10 grader var til at mærke for de barbenede studenter, som derfor sagtens kunne holde ud både at stå tæt og danse kædedans traditionen tro.

Nybagt student og elevrådsformand Axel Roepstorff slog tonen an til fællessangen Gaudeamus Igitur, som studenterne forinden havde øvet ved en lille sammenkomst på Fredericia Gymnasium før turen til fods gik til voldanlægget og Landsoldaten.

- Selv om I ikke kan huske teksten eller kan synge, så skal I bare råbe, opfordrede Axel Roepstorff sine kammerater og gav tegn til Sara, som sørgede for musikalsk ledsagelse til sangen.

Det går aldrig voldsomt godt, når studenterne skal synge den latinske sang, så elevrådsformanden var ikke sen til at foreslå nationalsangen til næste trin rundt om Bissens statue, og det gik straks bedre.

Annonce
Selv om I ikke kan huske teksten eller melodien så råber I bare med.

Elevrådsformand Axel Roepstorff

Max måtte være med

Forældre, bedsteforældre og søskende fulgte stolte med fra sidelinjen. Ikke mindst to-årige Max, som endda fik lov at deltage i dansen på armen af sin 15 år ældre storesøster Mira Obling, mens deres mor Diana stolt fulgte begge.

- Han er lidt af en efternøler, så der går nogle år, før det er hans tur, smilede Diana, som sammen med datteren ser frem til dimission på gymnasiet torsdag eftermiddag og gensyn med studenterne fredag.

- Vi får besøg af dem ved 14-tiden, og præcis 17 minutter efter skal de videre for at nå rundt til alle 25 klassekammerater, inden solen går ned og står op igen, så det næste hak kan blive klippet i studenterhuen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce