Annonce
Vejle

Efter hvidvask-skandalen: Politikere overvejer kommunens fremtid i Danske Bank

Økonomiudvalget skal mandag debattere kommunens engagement med skandaleramt bank. Arkivfoto: Scanpix

Økonomiudvalget skal mandag debattere kommunens engagement med skandaleramt bank. Både SF og DF har bedt om at få sagen på byrådets dagsorden.

Vejle: "Usmageligt", "angribeligt" og "uacceptabelt".

Blandt medlemmerne af byrådets økonomiudvalg er der skarpe holdninger til hvidvask-skandalen i Danske Bank, og emnet kommer helt sikkert på bordet, når udvalget mødes mandag.

Vejle Kommune er nemlig én af i alt 54 danske kommuner, som har samlet sine bank-forretninger i Danske Bank. I flere af kommunerne overvejer politikerne nu, om man vil skifte bank. De overvejelser rumsterer også i Vejles økonomiudvalg.

- Det er helt naturligt, at vi tager snakken i lyset af, hvad der er kommet frem om Danske Bank. Vi har tidligere bedt om en overordnet drøftelse om etiske retningslinjer i forhold til vores indkøb, investeringer og samarbejdspartnere og det er oplagt at tage den nu, siger Søren Peschardt (S), der tilføjer, at han ikke umiddelbart vil kræve, at Vejle skifter bank ovenpå skandalen.

- Det er stærkt angribeligt, det som er kommet frem om Danske Bank. Ingen tvivl om det, men vi skylder samtidigt også Vejles skatteydere ikke at handle i panik, så det ender med at koste borgerne penge, siger Søren Peschardt.

Det er stærkt angribeligt, det som er kommet frem om Danske Bank. Ingen tvivl om det, men vi skylder samtidigt også Vejles skatteydere ikke at handle i panik, så det ender med at koste borgerne penge.

Søren Peschardt (S)

Forslag på vej fra SF og DF

Lone Myrhøj (SF) ser frem til en diskussion om, hvorvidt Vejle Kommune fortsat skal lade Danske Bank passe kommunens pengesager.

- Vi har faktisk i SF i dag (torsdag, red.) besluttet at stille et forslag om, at Vejle Kommune bør overveje et bankskifte. Vi har tidligere stillet et lignende forslag om at indføre etiske overvejelser i forhold til kommunens investeringer. Dengang blev vi stemt ned i byrådssalen, men det nu er da oplagt at undersøge, om tiden er inde til et bankskifte, siger Lone Myrhøj.

Også hos Dansk Folkeparti blev Danske Bank og kommunens forretninger med banken diskuteret torsdag.

- Vi har lige skrevet til borgmesteren med et punkt til dagsordenen om, at vi bør debattere vores engagement med Danske Bank. Som minimum mener vi, at der bør sendes et signal til bankverdenen om, at man bør til at opføre sig anderledes, siger Kenneth Fredslund Petersen (DF).

Annonce

Kritisk tilgang

- Det er stærkt usmageligt og helt utilstedeligt, hvad der er kommet frem om Danske Bank. Faktisk mangler jeg helt ord for det, og derfor skal vi selvfølgelig overveje og diskutere vores engagement. Samtidigt vil jeg sige, at vi indtil videre har været tilfreds med Danske Bank som vores bank, og det er heller ikke bare ligetil at skifte, men vi vil helt sikkert diskutere det mandag - og med en kritisk tilgang, siger Dan Arnløv Jørgensen (K).

Også borgmester Jens Ejner Christensen (V) forventer, at Danske Bank bliver diskuteret på mødet mandag, selvom det ikke er et punkt på den officielle dagsorden.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, hvad Danske Bank har været involveret i, og jeg ved, at der er nogle, der har bedt om at få emnet debatteret, siger Jens Ejner Christensen.

Han tilføjer, at Vejle Kommune hidtil ikke har haft noget at udsætte på Danske Bank.

- Vi har været i god tro i forhold til at tro, at Danske Bank er et validt og solidt pengeinstitut, og vi skal også passe på ikke at drage forhastede beslutninger, men jeg forventer, at vi mandag tager en beslutning om, at der skal dykkes yderligere ned i emnet, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia tæskede Nykøbing FC, men samtidig kom oprykningen endnu længere væk

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce